Appelsiininen kalasoppa

Appelsiininen kalasoppa

Tämä appelsiininen kalasoppa on maustettu appelsiinilla, hummerfondilla ja sambal oelekilla. Ripottele keiton päälle vielä katkarapuja, valkosipulia ja timjamia.

Tee näin:

  • Silppua purjosipulit karkeaksi ja leikkaa kala paloiksi. Vatkaa yhteen jauhot ja vesi kattilassa. Kiehauta samalla sekoittaen. Lisää joukkoon fondi, kerma, tähtianis, sambal oelek ja appelsiinin kuori. Lisää kala ja purjosipulit. Anna keiton kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Hienonna katkaravut karkeaksi ja sekoita ne timjamin ja valkosipulin kanssa. Koristele keitto katkarapuseoksella ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Kalafileetä, esim. lohta ja kuhaa
500 g
Purjoa
2
Vehnäjauhoa
2 rkl
Vettä
8 dl
Hummerilientä
4 rkl
2 dl
Tähtianista
3
Sambal oelekia
1 tl
Appelsiinin raastettu kuori
1