
Appelsiininen kalasoppa
Tämä appelsiininen kalasoppa on maustettu appelsiinilla, hummerfondilla ja sambal oelekilla. Ripottele keiton päälle vielä katkarapuja, valkosipulia ja timjamia.
Ainekset
Annokset
- 500 g kalafileetä, esim. lohta ja kuhaa
- 2 purjosipulia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 8 dl vettä
- 4 rkl hummerifondia
-
2 dl Arla kuohukermaa
- 3 tähtianista
- 1 tl sambal oelekia
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Tee näin:
Tee näin:
Silppua purjosipulit karkeaksi ja leikkaa kala paloiksi. Vatkaa yhteen jauhot ja vesi kattilassa. Kiehauta samalla sekoittaen. Lisää joukkoon fondi, kerma, tähtianis, sambal oelek ja appelsiinin kuori. Lisää kala ja purjosipulit. Anna keiton kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Hienonna katkaravut karkeaksi ja sekoita ne timjamin ja valkosipulin kanssa. Koristele keitto katkarapuseoksella ennen tarjoilua.