Appelsiininen kalasoppa

Appelsiininen kalasoppa

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Kalakeitto lohesta ja turskasta, joka on maustettu appelsiinilla, tähtianiksella ja sambal oelekilla. Ripottele kalakeiton päälle katkarapuja, valkosipulia ja timjamia.

Ainekset

Annokset
  • 500 g kalafileetä, esim. lohta ja kuhaa
  • 2 purjosipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 4 rkl hummerifondia
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 3 tähtianista
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Tee näin:

Tee näin:

Silppua purjosipulit karkeaksi ja leikkaa kala paloiksi. Vatkaa yhteen jauhot ja vesi kattilassa. Kiehauta samalla sekoittaen. Lisää joukkoon fondi, kerma, tähtianis, sambal oelek ja appelsiinin kuori. Lisää kala ja purjosipulit. Anna keiton kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Hienonna katkaravut karkeaksi ja sekoita ne timjamin ja valkosipulin kanssa. Koristele keitto katkarapuseoksella ennen tarjoilua.