Bloody Soup

Bloody Soup

Pelästytä kaverisi tällä pelottavalla, mutta herkullisella Bloody soup-tomaattikeitolla. Halloweenkeitossa kelluvat mozzarella-oliivisilmämunat. Eat if you dare!
https://www.arla.fi/reseptit/bloody-soup-eli-halloweenkeitto/

Tee näin:

  • Tuoreiden tomaattien kalttaus: laita pari litraa vettä kiehumaan. Tee kuhunkin tomaattiin muutama pieni viilto leikkuuveitsellä. Upota kaikki tomaatit varovasti kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit vedestä pois reikäkauhan avulla heti kun niiden kuoret alkavat rypistyä ja irrota. Anna kaltattujen tomaattien jäähtyä. Kuori tomaatit ja pilko ne pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua ja puserrettua valkosipulia hetken ajan kattilassa öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon paloitellut, kaltatut tomaatit (muista myös leikkuulaudalle tomaattien paloittelusta jäänyt "tomaattimehu"!) ja anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree. Lisää lopuksi joukkoon mausteet sekä tuorejuusto. Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 15-20 minuuttia. Soseuta valmis keitto tehosekoittimessa. Jaa kukkakaalin kukinnot pienemmiksi paloiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Puolita mozzarellapallot ja oliivit. Työnnä jokaiseen mozzarellapallonpuolikkaaseen puolikas oliivi niin että kokonaisuus näyttää silmäpallolta. Kiehauta keitto, lisää joukkoon kypsät kukkakaalit, ”silmät” ja tarjoile välittömästi.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Tomaatteja
800 g
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Kasvisfondi
1
Tomaattipyreetä
3 rkl
Vettä
5 dl
Kuivattua tuoretta basilikaa
2 tl
Mustapippuria suolaa
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Lisäksi
Kukkakaalinnuppuja
300 g
Mozzarella helmiä
10
Paprikatäytteisiä oliiveja
10
Lisää herkullisia ideoita