Kurpitsasämpylät

Kurpitsasämpylät

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Suloiset pienet kurpitsasämpylät koristavat Halloweenin bufettipöytää. Sämpylät on helppo valmistaa.

Ainekset

Annokset

Ainekset

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • pekaanipähkinöitä

Tee näin:

Tee näin:

Keitä kurpitsakuutiot vähäsuolaisessa vedessä n.10 minuuttia, tarkista kypsyys. Kaada siivilään ja valuta vesi pois ja hienonna kurpitsan palat tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon liota hiiva ja sekoita joukkoon muut ainekset (säästä hiukan jauhoja leivontaan). Vaivaa taikina huolella, jos valmista taikinan yleiskoneella, vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan nousta liinan alla lämpimässä paikassa noin tunnin. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa vielä huolella. Jaa taikana 16 osaan ja pyörittele niistä pyöreitä sämpylöitä. Paina sämpylät kevyesti lättänäksi ja leikkaa niihin kuusi viiltoa. Anna sämpylöiden nousta liinan alla noin 45 minuuttia. Kuumenna uuni 200 ° Voitele sämpylät kanamunalla ja paina pekaanipähkinä sämpylän keskelle. Paista uunin keskitasossa noin 15 min. Anna jäätyä ritilän päällä.