Kurpitsasämpylät

Kurpitsasämpylät

Suloiset pienet kurpitsasämpylät koristavat Halloweenin bufettipöytää. Sämpylät on helppo valmistaa.

Tee näin:

  • Keitä kurpitsakuutiot vähäsuolaisessa vedessä n.10 minuuttia, tarkista kypsyys. Kaada siivilään ja valuta vesi pois ja hienonna kurpitsan palat tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon liota hiiva ja sekoita joukkoon muut ainekset (säästä hiukan jauhoja leivontaan). Vaivaa taikina huolella, jos valmista taikinan yleiskoneella, vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan nousta liinan alla lämpimässä paikassa noin tunnin. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa vielä huolella. Jaa taikana 16 osaan ja pyörittele niistä pyöreitä sämpylöitä. Paina sämpylät kevyesti lättänäksi ja leikkaa niihin kuusi viiltoa. Anna sämpylöiden nousta liinan alla noin 45 minuuttia. Kuumenna uuni 200 ° Voitele sämpylät kanamunalla ja paina pekaanipähkinä sämpylän keskelle. Paista uunin keskitasossa noin 15 min. Anna jäätyä ritilän päällä.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Hokkaido-kurpitsa
200 g
50 g
2 dl
Hiivaa
25 g
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
100 g
Sokeria
3 rkl
Suolaa
1 tl
(n. 9 dl) vehnäjauhoja
600 g
Voiteluun
Kananmuna
1
Koristeluun
Pekaanipähkinä