Kasvispastasalaatti

Kasvispastasalaatti

20 minuuttia
Ruokaisa pastasalaatti sopii mainiosti lounaaksi tai vaikka osaksi piknikkiä. Tämä pastasalaatti sopii myös kasvissyöjille. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/kasvispastasalaatti/

Tee näin:

Kasvispastasalaatti
  • Aloita valmistamaan pastasalaatti keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huutele kylmällä vedellä ja anna valua siivilässä. Parhaiten pastasalaattiin sopivat putkimainen penne-pasta, kierteinen fusilli-pasta tai perhosta muistuttava farfalle-pasta.
  • Leikkaa tai murenna juusto paloiksi ja sekoita palat pastan, öljyn ja oliivien kanssa.
  • Valuta latva-artisokansydämet, halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa vihannekset paloiksi ja lisää pastan joukkoon.
  • Huuhtele salaattisekoitus hellävaraisesti ja anna salaatinlehtien kuivua, ennen kuin sekoitat ne kevyesti salaatin sekaan. Voit jättää vuonankaalin lehtiä koristeeksi salaatin päälle.
  • Mausta lopuksi pastasalaatti suolalla ja pippurilla.
Valmis!

Kasvispastasalaatti Q&A

Onko pastasalaatti parempi tehdä jo edellisenä päivänä?
Jos aika on kortilla, pastasalaatti voidaan tehdä päivää aikaisemmin. Pasta imee kuitenkin vihannesten ja muiden mausteiden nesteen itseensä, joten voi olla parasta tehdä salaattipohja ja pasta erikseen ja yhdistää ne vasta juuri ennen tarjoilua. Muista myös, että vaikka pasta imee itseensä nesteitä, se ei ime itseensä öljyä, joten oliiviöljy voi auttaa pitämään sen kosteana ja kiinteänä.
Tuleeko pasta huuhdella kylmässä vedessä pastasalaattia varten?
Kyllä. Aloita keittämällä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Kun pasta on al dente, valuta se ja huuhtele se kylmän veden alla. Kun pasta on valutettu kokonaan, sekoita siihen hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä, jotta pasta ei tartu yhteen. Sekoita pasta salaattipohjaan vasta, kun se on jäähtynyt.
Miten pitää pastasalaatti kosteana?
Tuoreen makuinen ekstra-neitsytoliiviöljy on paras vaihtoehto. Keitetty pasta ei ime öljyä samalla tavalla kuin muut nesteet, eikä öljy haihdu. Toinen temppu on yksinkertaisesti sekoittaa pastaa usein. On tavallista, että pastasalaatin kastike valuu kulhon pohjalle. Sekoittaminen auttaa pitämään pastan kastikkeessa ja siten kosteana.

Ainekset

Kasvispastasalaatti
Pastaa
500 g
300 g
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
3 rkl
Kivettömiä mustia oliivia
1 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Artisokan sydämiä
400 g
Avokado
3
Tomaatteja
4
Italialaista salaattilajikkeita
300 g
Lisää herkullisia ideoita
Turkkilainen pastasalaatti
30 minuuttia
Turkkilainen pastasalaatti
(4)
Lohi-perunasalaatti
20 minuuttia
Lohi-perunasalaatti
(19)

Pastasalaatti: nopea klassikko kaikkiin tilaisuuksiin

Pastasalaatti on juhlien ja piknikien kestosuosikki. Se on loputtomasti muunneltavissa, ja sitä voi muunnella niin, että se hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla kauden aineksia, joita sinulla on käsilläsi. Tällä reseptillä valmistuu herkullinen pastasalaatti, joka maistuu myös kasvissyöjille!

Täydellinen resepti nyyttäreille ja juhliin

Helppo valmistaa, helppo kuljettaa ja helppo syödä - kasvispastasalaatti on ihanteellinen ruokalaji seuraaviin juhliin. Ja tietysti se maistuu parhaimmalta huoneenlämmössä, joten sinun ei tarvitse huolehtia sen kuumenemisesta tai kylmänä pitämisestä.

Ota kasvispastasalaatti mukaan kesäpiknikillesi

Kunhan et lisää majoneesia, pastasalaatin pitäisi olla hyvää ja maistuvaa myös kuumana kesäpäivänä. Jos olet huolissasi pastasalaatin säilyvyydestä, voit aina sijoittaa pastasalaattikulhosi toiseen, hieman suurempaan kulhoon, joka on täytetty jäällä. Vältä salaatissa kurkkua, joka vuotaa ja päästää nesteensä pastaan ja muuttuu samalla muhjuiseksi.

Säilytä pastasalaatin tähteet oikein

Lasinen säilytysastia, jossa on napsautettava kansi, sopii täydellisesti kasvispastasalaatin tähteiden säilyttämiseen. Salaatti säilyy jääkaapissa useita päiviä, kunhan et käytä herkästi pilaantuvia vihanneksia, kuten kurkkua. Tai jos valmistat hyvin suuren erän, pidä vihannekset ja pasta täysin erillään, kunnes olet valmis tarjoilemaan ne. Sekoita salaattia riittävän pieni määrä tarjoilua varten ja täydennä sitä, kun se on loppunut. Jätä salaatista kurkku pois, ellet aio syödä koko salaattia samana päivänä.