Kasvispastasalaatti

Kasvispastasalaatti

20 minuuttia
Ruokaisa pastasalaatti sopii mainiosti lounaaksi tai vaikka osaksi piknikkiä. Tämä pastasalaatti sopii myös kasvissyöjille. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Kasvispastasalaatti
  • Aloita valmistamaan pastasalaatti keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huutele kylmällä vedellä ja anna valua siivilässä. Parhaiten pastasalaattiin sopivat putkimainen penne-pasta, kierteinen fusilli-pasta tai perhosta muistuttava farfalle-pasta.
  • Leikkaa tai murenna juusto paloiksi ja sekoita palat pastan, öljyn ja oliivien kanssa.
  • Valuta latva-artisokansydämet, halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa vihannekset paloiksi ja lisää pastan joukkoon.
  • Huuhtele salaattisekoitus hellävaraisesti ja anna salaatinlehtien kuivua, ennen kuin sekoitat ne kevyesti salaatin sekaan. Voit jättää vuonankaalin lehtiä koristeeksi salaatin päälle.
  • Mausta lopuksi pastasalaatti suolalla ja pippurilla.
Valmis!

Ainekset

Kasvispastasalaatti
Pastaa
500 g
300 g
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
3 rkl
Kivettömiä mustia oliiveja
1 dl
Latva-artisokan sydämiä
400 g
Avokadoa
3
Tomaattia
4
Italialaista salaattisekoitusta
300 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 maustemitallinen
Lisää herkullisia ideoita
Turkkilainen pastasalaatti
25 minuuttia
Turkkilainen pastasalaatti
(4)
Lohi-perunasalaatti
20 minuuttia
Lohi-perunasalaatti
(19)