&format=jpg)
Turkkilainen pastasalaatti

Tee näin:
Turkkilainen pastasalaatti
Turkkilainen pastasalaatti Q&A
Tämä salaatti säilyy jääkaapissa jopa neljä päivää. Varmista, että käytät joko ilmatiiviisti suljettua astiaa tai laita salaatin päälle kerros muovikelmua ennen tavalliseen astiaan sulkemista.
Ehdottomasti. Itse asiassa salaatin maut kehittyvät ja syvenevät ajan myötä, ja monet uskovatkin, että salaatti maistuu vielä paremmalta, kun se valmistetaan päivää ennen tarjoilua.
Vaikka tämä salaatti sopii nautittavaksi melkein minkä tahansa kanssa, on aina suositeltavaa pitää yhdistelmä perinteisenä. Klassiset turkkilaiset lisukkeet, kuten lahmacun (litteä pizza, jossa on jauhelihaa, sipulia, persiljaa, paprikaa ja mausteita), börek (juustolla, lihalla ja vihanneksilla täytetty fileetaikina) tai köfte (puulämmöllä kypsennettyjä naudan- tai lampaanlihapullia). Meze on myös Turkin klassikko, ja tämä salaatti voidaan helposti yhdistää mihin tahansa tarjottavaan muiden salaattien, suolakurkkujen, paahdettujen vihannesten ja kana- ja lammasvartaiden sekä jopa kuivattujen hedelmien rinnalle.
Ainekset
Turkkilainen pastasalaatti
Risoni-pastaa
|
2 dl |
---|---|
Sipuli
|
1 |
Valkosipulinkynttä
|
2 |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Kurkku
|
1 |
Hienonnettua persiljaa
|
1 dl |
Suolaa
|
½ tl |
Mustapippuria
|
ripausta |
Apetina® 3 % Valkosipuli-persilja-kuutioita
|
200 g |
Granaattiomena (siemenet)
|
½ |
Pastasalaatti on turkkilaisen keittiön ikisuosikki
Makaronya, kuten pastaa alun perin kutsuttiin Turkissa, tuli ottomaanien ruokakulttuuriin 1700-luvun lopulla. Alun perin Italiasta tuodusta raaka-aineesta tuli nopeasti erittäin suosittu, ja 1830-luvulle tultaessa maa alkoi tuottaa sitä itse ensimmäisessä makarna-tehtaassa Istanbulin Üsküdarissa. Tämä resepti on yksi Turkin suosikeista, ja värikkäitä pastasalaatteja, joissa on tuoreita ainesosia ja yksinkertaisia kastikkeita, on useimpien ravintoloiden ruokalistoilla ja kotikeittiöiden pöydillä.
Viimeistele turkkilainen pastasalaatti kastikkeella
Kastikkeen sijasta reseptissämme käytetään yksinkertaista oliiviöljyä, joka viimeistelee salaatin ilman, että sen maut muuttuvat liian voimakkaiksi. Joidenkin salaatin ainesosien toistaminen kastikkeessa on myös hyvä tapa lisätä makua, ja valkosipulin, sitruunan, mintun, persiljan ja oliiviöljyn yhdistelmä onkin yksi suosikeistamme.
Lisää makua turkkilaiseen pastasalaattiin
Jos salaattiin lisätään lehtivihreää, kuten babypinaattia, se tuo salaattiin hienovaraista uutta makua. Paprika on myös yleinen ainesosa monissa turkkilaisissa resepteissä, ja sen makea, hieman kitkerä maku sopii erityisen hyvin yhteen tämän salaatin miedompien makujen kanssa.