Turkkilainen pastasalaatti

Turkkilainen pastasalaatti

30 minuuttia
Tässä turkkilaishenkisessä pastasalaatissa yhdistyvät maukas Risoni-pasta, sipuli, persilja, Apetina-juusto ja granaattiomenan siemenet. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/turkkilainen-pastasalaatti/

Tee näin:

Turkkilainen pastasalaatti
  • Aloita valmistamaan pastasalaatti kuorimalla ja hienontamalla sipuli ja valkosipuli. Paista puolet sipuleista voissa kattilassa.
  • Lisää kattilaan risonit, 1 litra vettä ja 1 tl suolaa. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Valuta vesi pois ja sekoita joukkoon öljy. Anna jäähtyä.
  • Jaa kurkku puoliksi pituussuunnassa. Halutessasi poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkut, persilja, suola, pippuri, ja loput sipulit ja valkosipulit risoniin.
  • Viimeistele pastasalaatti salaattijuustolla. Sekoita granaattiomenan siemenet joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Valmis!

Turkkilainen pastasalaatti Q&A

Miten turkkilainen pastasalaatti säilytetään parhaiten?
Tämä salaatti säilyy jääkaapissa jopa neljä päivää. Varmista, että käytät joko ilmatiiviisti suljettua astiaa tai laita salaatin päälle kerros muovikelmua ennen tavalliseen astiaan sulkemista.
Voiko turkkilaisen pastasalaatin tehdä etukäteen?
Ehdottomasti. Itse asiassa salaatin maut kehittyvät ja syvenevät ajan myötä, ja monet uskovatkin, että salaatti maistuu vielä paremmalta, kun se valmistetaan päivää ennen tarjoilua.
Mitä tarjoilla turkkilaisen salaatin kanssa?
Vaikka tämä salaatti sopii nautittavaksi melkein minkä tahansa kanssa, on aina suositeltavaa pitää yhdistelmä perinteisenä. Klassiset turkkilaiset lisukkeet, kuten lahmacun (litteä pizza, jossa on jauhelihaa, sipulia, persiljaa, paprikaa ja mausteita), börek (juustolla, lihalla ja vihanneksilla täytetty fileetaikina) tai köfte (puulämmöllä kypsennettyjä naudan- tai lampaanlihapullia). Meze on myös Turkin klassikko, ja tämä salaatti voidaan helposti yhdistää mihin tahansa tarjottavaan muiden salaattien, suolakurkkujen, paahdettujen vihannesten ja kana- ja lammasvartaiden sekä jopa kuivattujen hedelmien rinnalle.

Ainekset

Turkkilainen pastasalaatti
Risoni-pastaa
2 dl
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Oliiviöljyä
1 rkl
Kurkku
1
Hienonnettua persiljaa
1 dl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
ripausta
Apetina® 3 % Valkosipuli-persilja-kuutioita
200 g
Granaattiomena (siemenet)
½
Lisää herkullisia ideoita

Pastasalaatti on turkkilaisen keittiön ikisuosikki

Makaronya, kuten pastaa alun perin kutsuttiin Turkissa, tuli ottomaanien ruokakulttuuriin 1700-luvun lopulla. Alun perin Italiasta tuodusta raaka-aineesta tuli nopeasti erittäin suosittu, ja 1830-luvulle tultaessa maa alkoi tuottaa sitä itse ensimmäisessä makarna-tehtaassa Istanbulin Üsküdarissa. Tämä resepti on yksi Turkin suosikeista, ja värikkäitä pastasalaatteja, joissa on tuoreita ainesosia ja yksinkertaisia kastikkeita, on useimpien ravintoloiden ruokalistoilla ja kotikeittiöiden pöydillä.

Viimeistele turkkilainen pastasalaatti kastikkeella

Kastikkeen sijasta reseptissämme käytetään yksinkertaista oliiviöljyä, joka viimeistelee salaatin ilman, että sen maut muuttuvat liian voimakkaiksi. Joidenkin salaatin ainesosien toistaminen kastikkeessa on myös hyvä tapa lisätä makua, ja valkosipulin, sitruunan, mintun, persiljan ja oliiviöljyn yhdistelmä onkin yksi suosikeistamme.

Lisää makua turkkilaiseen pastasalaattiin

Jos salaattiin lisätään lehtivihreää, kuten babypinaattia, se tuo salaattiin hienovaraista uutta makua. Paprika on myös yleinen ainesosa monissa turkkilaisissa resepteissä, ja sen makea, hieman kitkerä maku sopii erityisen hyvin yhteen tämän salaatin miedompien makujen kanssa.