Juustokakku ja punaviinipäärynät

Juustokakku ja punaviinipäärynät

1 tunti
Juustokakku ja punaviinipäärynät on herkullinen ja juhlava jälkiruoka, joka sopii vaikkapa rapujuhliin. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Valmista ensiksi juustokakku. Pingota leivinpaperi noin 16 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reuna.
  • Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  • Sulata valkosuklaa ja notkista rahka. Sekoita valkosuklaa nopeasti rahkan joukkoon.
  • Levitä täyte vuokaan ja anna juustokakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  • Valmista punaviinipäärynät.
  • Kuori päärynät ja leikkaa pohjista viipaleet, jotta päärynät pysyvät pystyssä.
  • Kuumenna kattilassa punaviini, vesi, sokeri ja kaneli kiehuvaksi.
  • Keitä päärynöitä 10 minuuttia ja anna niiden jäähtyä punaviiniliemessä.
  • Siirrä juustokakku tarjoilulautaselle ja käytä punaviinipäärynät ja viinirypäleet koristeluun.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Kandisokeri keksejä
100 g
40 g
Täyte
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
600 g
Valkosuklaa
200 g
Koristelu
Päärynöitä
2
Punaviini
4 dl
Vettä
½ dl
Sokeria
½ dl
Kanelia
½ tl
Tummia viinirypäleitä
Lisää herkullisia ideoita