Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka

Arvioi

(9)

Katkarapupiirakka on helppo ja nopea tarjottava, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen. Arla Keittiön Ruokakerma kalalle tuo katkarapupiirakkaan herkullista valkoviinin ja tillin makua. Kun yhdistät katkarapupiirakkaan vielä vihersalaatin kanssa, on täydellinen ateriakokemus taattu.

Ainekset

Taikina

  • 100 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 dl jauhoja (1 dl ruisjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja)
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl chilijauhetta (voi jättää myös pois)

Täyte

  • 2 dl katkarapuja
  • 6 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • kesäkurpitsaa pala
  • 6 kpl tuoreita herkkusieniä
  • ½ dl tilliä
  • 120 g Arla Emmental Mustaleimaa raasteena
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl Arla Lempi Ruokakermaa valkoviini & tilli 15 %

Tee näin:

Tee näin:

Viipaloi ja kuullota sienet, sipulikuutiot ja kesäkurpitsa. Mausta suolalla. Voitele tasapohjainen paistosvuoka. Nypi keskenään rasva ja jauhot ja sekoita joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi ja levitä se paistosvuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjan päälle kuullotetut kasvikset, katkaravut ja juustoraaste. Sekoita keskenään munat ja Arla Keittiön Ruokakerma kalalle ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä piirasta 200 -asteessa noin 20 minuuttia, ensin uunin pohjalla ritilän päällä noin 5 min ja loppuaika uunin keskitasolla.