Parsakaali-purjopiirakka

Parsakaali-purjopiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Suolaiset piirakat sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä mehevässä piirakassa on parsakaalia ja purjoa.

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

Munamaito

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita voi, jauhot ja pellavansiemenet ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti. Painele taikina irtopohjaiseen piirasvuokaan (halkaisija n. 24 cm). Laita taikina jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paloittele parsakaali ja keitä kevyesti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia ja valuta. Kuullota suikaloitu purjo ja silputtu valkosipulinkynsi pehmeäksi voissa pannulla. Sekoita munamaito ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pohjan päälle täytteet ja munamaito. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 35 minuuttia.