Rapea pinaatti-raejuustopiirakka

Rapea pinaatti-raejuustopiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(11)

Rapean filotaikinan sisään kätkeytyy mehevä raejuusto-pinaattitäyte, jonka maustaa tuoreet yrtit. Piirakka sopii niin juhlapöytään kuin iltapalaksi.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 pellillinen

Ainekset

  • purjoa
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 15 kpl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 450 g pinaattia
  • 6 tillin oksia
  • 6 oksaa minttua
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 prk (á 400g) Arla raejuustoa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 5 levyä filotaikinaa puoliksi leikattuna

Tee näin:

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 220-asteeseen. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo, kuoritut sipulit ja valkosipuli. Pilko oliivit pieniksi. Pilko erikseen myös pinaatti, tilli ja minttu. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon pinaatti, tilli ja minttu. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kuullota noin kolme minuuttia. Lisää lopuksi pilkotut oliivit. Ota pannu syrjään jäähtymään. Kaada raejuustot kulhoon, ja sekoita joukkoon munankeltuaiset. Kaada jäähtynyt pinaatti-sipuliseos raejuuston joukkoon. Levitä 5 kerrosta filotaikinalevyä pellille leivinpaperin päälle. Sivele jokaisen kerroksen väliin oliiviöljyä, jotta taikinalevyt tarttuvat toisiinsa. Levitä päälle pinaatti-raejuustoseos. Aseta täytteen päälle taas 5 filotaikinalevyä, sivellen jokaisen levyn väliin ohuelti oliiviöljyä. Laita piirakka uuniin 15–20 minuutiksi, kunnes taikinan pinta on kullanruskea ja rapea. Ota piirakka uunista, anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi terävällä veitsellä. Vinkki: Piirakkaa on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi. Se sopii kesäiseen brunssipöydän sulostuttajaksi tai evääksi picnicille.