Rapea pinaatti-raejuustopiirakka

Rapea pinaatti-raejuustopiirakka

Rapea pinaatti-raejuusopiirakka sopii niin juhlapöytään kuin iltapalaksi. Tuoreet yrtit maustavat filokkitaikinan sisään kätkeytyvän täytteen herkullisesti.

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 220-asteeseen.
  • Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo, kuoritut sipulit ja valkosipuli. Pilko oliivit pieniksi. Pilko erikseen myös pinaatti, tilli ja minttu.
  • Lämmitä oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon pinaatti, tilli ja minttu. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kuullota noin kolme minuuttia. Lisää lopuksi pilkotut oliivit. Ota pannu syrjään jäähtymään.
  • Kaada raejuustot kulhoon, ja sekoita joukkoon munankeltuaiset. Kaada jäähtynyt pinaatti-sipuliseos raejuuston joukkoon.
  • Levitä 5 kerrosta filotaikinalevyä pellille leivinpaperin päälle. Sivele jokaisen kerroksen väliin oliiviöljyä, jotta taikinalevyt tarttuvat toisiinsa. Levitä päälle pinaatti-raejuustoseos.
  • Aseta täytteen päälle taas 5 filotaikinalevyä, sivellen jokaisen levyn väliin ohuelti oliiviöljyä.
  • Laita piirakka uuniin 15–20 minuutiksi, kunnes taikinan pinta on kullanruskea ja rapea.
  • Ota rapea pinaatti-raejuustopiirakka uunista, anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi terävällä veitsellä.
Valmis!
Vinkki

Piirakkaa on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi. Se sopii kesäiseen brunssipöydän sulostuttajaksi tai evääksi picnicille.

Ainekset

Ainekset
Purjoa
Sipuleita
3
Valkosipulinkynsiä
2
Vihreitä kivettömiä oliiveja
15
Pinaattia
450 g
Tillin oksia
6
Oksaa minttua
6
Oliiviöljyä paistamiseen
Suolaa
ripausta
Mustapippuria myllystä
2 prk
Munankeltuaista
4
Levyä filotaikina puoliksi leikattuna
5
Lisää herkullisia ideoita