Pinaattipiirakka

Pinaattipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(14)

Suolaiset piirakat, kuten pinaattipiirakka, sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Tässä reseptissä on pääraaka-aineena pinaatti!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Täyte

  • 250 g pakastepinaattia sulatettuna
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 1 rkl tilliä silputtuna
  • 2 ripausta mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 3 kananmunaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl Arla Emmental juustoa raastettuna

Tee näin:

Tee näin:

Pohja

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita voi ja jauhot, lisää maito ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (ø noin 23 cm). Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Täyte

1. Valuta pinaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja silppua valkosipuli. Puolita tomaatit.
2. Sekoita crème fraiche, maito, kananmunat ja sitruunankuoriraaste.
3. Laita pinaatti, sipuli, valkosipuli ja tomaatit piirakkapohjalle. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista aluksi uunin alatasolla ja lopuksi keskitasolla noin 35-40 minuuttia.