Puolukkavaahto

Puolukkavaahto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

60+ min

Kuohkea jälkiruoka, joka maistuu kirpeiltä puolukoilta ja makealta vaniljalta. Puolukat sekoitetaan vaahdotetun hapatetun kerman ja valkuaisvaahdon joukkoon.

Ainekset

Annokset

Ainekset

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon runsaaseen kylmään veteen. Soseuta sauvasekoittimella 2 dl puolukoita sokerin kanssa. Säästä loput puolukat viimeistelyyn. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi niin, että vatkaimesta jää selkeät kuviot. Puolita vaniljatanko, leikkaa se halki pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Vatkaa siemenet kerman joukkoon. Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja liuota siihen pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatelehdet haarukalla sekoittaen. Sekoita puolukat kermavaahdon joukkoon ja kaada heti perään liivate ohuena nauhana reippaasti kauhalla sekoittaen. Nostele valkuaisvaahtoa kauhalla puolukkaseoksen joukkoon kahdessa erässä. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotteivät ilmakuplat hajoa. Annostele annoskulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahto säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele puolukoilla ja marenkimurskalla.