Puolukkavaahto

Puolukkavaahto

2 tuntia 30 minuuttia
Kuohkea puolukkavaahto maistuu kirpeiltä puolukoilta ja makealta vaniljalta. Puolukat sekoitetaan vaahdotetun hapatetun kerman ja valkuaisvaahdon joukkoon.
https://www.arla.fi/reseptit/puolukkavaahto/

Tee näin:

  • Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon runsaaseen kylmään veteen.
  • Soseuta sauvasekoittimella 2 dl puolukoita sokerin kanssa. Säästä loput puolukat viimeistelyyn.
  • Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi niin, että vatkaimesta jää selkeät kuviot.
  • Puolita vaniljatanko, leikkaa se halki pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Vatkaa siemenet kerman joukkoon.
  • Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja liuota siihen pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatelehdet haarukalla sekoittaen.
  • Sekoita puolukat kermavaahdon joukkoon ja kaada heti perään liivate ohuena nauhana reippaasti kauhalla sekoittaen.
  • Nostele valkuaisvaahtoa kauhalla puolukkaseoksen joukkoon kahdessa erässä. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotteivät ilmakuplat hajoa.
  • Annostele annoskulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahto säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Koristele puolukkavaahto ennen tarjoilua puolukoilla ja marenkimurskalla.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Liivatelehtiä
2
Puolukoita (noin 200 g)
2½ dl
Sokeria
1 dl
Munanvalkuaista
2
2 dl
Vaniljatanko
½
Vettä
1½ rkl
Marenkia koristeluun
Lisää herkullisia ideoita