Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Herkullinen vadelmapiirakka tuoreilla vadelmilla on kahvipöydän rubiini. Tarjoile vadelmapiirakka kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl kidesokeria
  • 125 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 150 g vadelmia
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl kidesokeria
  • 1 dl Arla Laktoositonta vispikermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vadelmamehutiivistettä

Koristeluun

  • vadelmia
  • tomusokeria

Tarjoiluun

  • 3 dl Arla Laktoositonta vispikermaa

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita tekemään vadelmapiirakka valmistamalla piirakanpohja. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja voi rakeiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunan keltuainen ja sekoita taikinaksi.
2. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 min. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
3. Jos teet vadelmapiirakan pakastevadelmista sulata vadelmat. Sekoita kerma, jauhot ja vaniljasokeri.
4. Sekoita vadelmat ja vadelmamehu varovasti täytteen sekaan ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
5. Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Ota vadelmapiirakka uunista ja anna jäähtyä.
6. Koristele piirakka tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.
Tarjoile valmis vadelmapiirakka kermavaahdon kanssa.

Lisää herkullisia ideoita