Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka

1 tunti
Herkullinen vadelmapiirakka tuoreilla vadelmilla on kahvipöydän rubiini. Tarjoile vadelmapiirakka kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/vadelmapiirakka/

Tee näin:

  • Aloita tekemään vadelmapiirakka valmistamalla ensin piirakkapohja. Nosta voi lämpenemään huoneenlämpöön. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja voi rakeiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunan keltuainen ja sekoita taikinaksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 min. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Jos teet vadelmapiirakan pakastevadelmista, sulata vadelmat. Sekoita kerma, jauhot, kananmunat ja vaniljasokeri.
  • Sekoita vadelmat ja vadelmamehu varovasti täytteen sekaan ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  • Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Ota vadelmapiirakka uunista ja anna jäähtyä.
  • Koristele piirakka tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. Tarjoile valmis vadelmapiirakka kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoa
2 dl
Kaurahiutale
1 dl
Hienosokeria
2 rkl
125 g
Kananmuna
1
Täyte
Vadelmia
150 g
Kananmunia
2
Hienosokeria
1½ dl
1 dl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Vadelmamehutiivistettä
2 rkl
Koristeluun
Vadelma
Tomusokeri
Lisää herkullisia ideoita
Mamman marjapiiras
60+ min
Mamman marjapiiras
(15)