Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka

1 tunti
Herkullinen vadelmapiirakka tuoreilla vadelmilla on kahvipöydän rubiini. Tarjoile vadelmapiirakka kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Tee näin:

  • Aloita tekemään vadelmapiirakka valmistamalla ensin piirakkapohja. Nosta voi lämpenemään huoneenlämpöön. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja voi rakeiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunan keltuainen ja sekoita taikinaksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 min. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Jos teet vadelmapiirakan pakastevadelmista, sulata vadelmat. Sekoita kerma, jauhot, kananmunat ja vaniljasokeri.
  • Sekoita vadelmat ja vadelmamehu varovasti täytteen sekaan ja kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  • Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Ota vadelmapiirakka uunista ja anna jäähtyä.
  • Koristele piirakka tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. Tarjoile valmis vadelmapiirakka kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Kidesokeria
2 rkl
125 g
Kananmuna
1
Täyte
Vadelmia
150 g
Kananmunaa
2
Kidesokeria
1½ dl
1 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Vadelmamehutiivistettä
2 rkl
Koristeluun
Vadelmia
Tomusokeria
Lisää herkullisia ideoita
Mamman marjapiiras
60+ min
Mamman marjapiiras
(14)