Mamman marjapiiras

Mamman marjapiiras

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

60+ min

Mamman marjapiiras on herkullinen klassikko, johon voit käyttää tuoreita marjoja tai pakastemarjoja saatavuuden mukaan. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Piirakkapohja

  • 4½ dl puolikarkea spelttivehnäjauhoja
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Valmista piirakkapohja

1. Aloita valmistamaan mamman marjapiiras tekemällä piirakkapohja. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon. Lisää kuutioitu, kylmä voi. Nypi kuivat aineet ja rasva tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää seokseen muna ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina levyksi ja nosta jääkaappiin muovikelmuun käärittynä ½ tunniksi.
3. Voitele vuoka (halkaisija 24 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte

1. Levitä puolet marjoista piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon munat, sokeri ja vanilja. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja ripottele pinnalle loput marjoista.
2. Paista mamman marjapiiras uunin alatasolla 180 asteessa 40-45 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.
3. Jätä mamman marjapiiras jäähtymään hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Lisää herkullisia ideoita