Mamman marjapiiras

Mamman marjapiiras

60+ min
Mamman marjapiiras on herkullinen klassikko, johon voit käyttää tuoreita marjoja tai pakastemarjoja saatavuuden mukaan. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Mamman marjapiiras
  • Aloita valmistamaan mamman marjapiiras tekemällä piirakkapohja. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon. Lisää kuutioitu, kylmä voi. Nypi kuivat aineet ja rasva tasaiseksi seokseksi.
  • Lisää seokseen muna ja sekoita tasaiseksi.
  • Taputtele taikina levyksi ja nosta jääkaappiin muovikelmuun käärittynä ½ tunniksi.
  • Voitele vuoka (halkaisija 24 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
  • Levitä puolet marjoista piirakkapohjan päälle.
  • Sekoita kermaviilin joukkoon munat, sokeri ja vanilja.
  • Kaada seos piirakkapohjan päälle ja ripottele pinnalle loput marjoista.
  • Paista mamman marjapiiras uunin alatasolla 180 asteessa 40-45 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.
  • Jätä mamman marjapiiras jäähtymään hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Mamman marjapiiras
Puolikarkea spelttivehnäjauhoja
4½ dl
Ruokosokeria
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
200 g
Kananmuna
1
Täyte
2 prk
Kananmunia
2
Ruokosokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Punaherukoita (myös pakaste)
200 g
Koristeeksi punaherukka tertuissa
Lisää herkullisia ideoita