Vadelma-pannacottapiirakka

Vadelma-pannacottapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Tämä vadelma-pannacottapiirakka on helppo valmistaa ja maistuu varmasti vieraillekin!

Ainekset

Annokset

Koristeluun

  • 4 dl vadelmia

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita murskatut keksit, voi ja kaneli. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljasokeri (tai halkaistu vaniljatanko) kattilassa. Anna kerman jäähtyä hieman. Jos käytit vaniljatankoa, poista puolikkaat kattilasta ja raaputa niiden sisältä siemenet ja lisää ne seokseen. Puristele liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kerman joukkoon. Sekoita kermaseos rahkaan ja paseerattuihin vadelmiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada pannacottaseos keksipohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia (mielellään yön yli). Koristele vadelmilla.