Vadelmarahkapiirakka

Vadelmarahkapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Raikas vadelmarahkapiirakka toimii jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna. Hyödynnä loppuke-sän vadelmasato ja kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

  • 125 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1¼ dl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Rahkatäyte

  • 200 g vadelmia

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan vadelmarahkapiirakka tekemällä piirakkapohja. Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen. Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 24cm) voilla.
2. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään muruiseksi taikinaksi. Painele puolet murutaikinasta irtopohjavuoan pohjalle.
3. Sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset keskenään kulhossa.
4. Kaada rahkatäyte pohjan päälle, lisää 2/3 vadelmista ja ripottele loput taikinasta päällimmäiseksi.
5. Paista vadelmarahkapiirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
6. Ota piirakka uunista ja anna sen jäähtyä.
7. Kotistele vadelmarahkapiirakka lopuilla tuoreista vadelmista.
8. Siivilöi ennen tarjoilua vadelmarahkapiirakan päälle tomusokeria koristeeksi.

Lisää herkullisia ideoita