Mustikkarahkapiiras

Mustikkarahkapiiras

1 tunti
Ihana mustikkarahkapiiras syntyy helposti tuoreista mustikoista ja vaniljarahkasta. Tarjoile mustikkarahkapiiras kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Aloita mustikkarahkapiiras valmistamalla ensin piiraan pohja. Voitele noin 26 cm halkaisijan kokoinen piirakkavuoka.
  • Sekoita vehnäjauhot ja sokeri. Nypi joukkoon voi ja lisää vesi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja nosta vuokaan. Leikkaa taikinan reuna veitsellä tasaiseksi.
  • Notkista rahka ja levitä se vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
  • Paista mustikkarahkapiiras uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  • Tarjoile valmis mustikkarahkapiiras jäähtyneenä.
Valmis!

Ainekset

Sokeria
½ dl
Vehnäjauhoja
3½ dl
125 g
Kylmää vettä
3 rkl
600 g
Mustikoita
4 dl
Lisää herkullisia ideoita