Tomaattipiirakka

Tomaattipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(13)

Maukas ja herkullisen värinen tomaattipiirakka vie kielen mennessään. Kokeile jo tänään!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Taikina

Täyte

  • 100 g Arla Apetina juustoa kuutioina
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 1 puserrettu valkosipulinkynttä
  • 2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
  • 350 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 4 kevätsipulia karkeaksi hienonnetuna
  • 300 g revittyä jäävuorisalaattia
  • 50 g kivettömiä mustia oliiveja
  • karkeaa suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Taikina

1. Leikkaa voi pienemmiksi palasiksi ja murenna se jauhoihin, kunnes taikina muistuttaa raastettua juustoa.
2. Lisää suola ja vesi.
3. Sekoita taikina nopeasti ja painele se irtopohjavuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan).
4. Levitä taikina vuoan reunojen puoliväliin asti.
5. Aseta vuoka peitettynä jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
6. Esipaista pohja 15 min. uunin keskiosassa.

Täyte

7. Murskaa juusto karkeaksi. 8. Vatkaa munat, puolet juustosta, maito, valkosipuli ja oregano pienessä kulhossa. 9. Aseta tomaatit, loput juustosta ja kevätsipuli esipaistetulle taikinalle ja kaada munaseos niiden päälle. 10. Paista piirasta uunin keskiosassa n. 50 min. Anna tomaattipiiraan jäähtyä 10 min. ennen tarjoilua. 11. Sekoita salaatti, oliivit ja kevätsipuli keskenään. Ripottele suola salaatille juuri ennen tarjoilua.

Lisää herkullisia ideoita