Tomaattipiirakka

Tomaattipiirakka

60+ min
Maukas tomaattipiirakka tehdään rapeaan pohjaan, mutta voit käyttää myös kaupan valmiita piirakkapohjia. Kokeile maistuvaa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/tomaattipiirakka/

Tee näin:

Piirakkapohja
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Aloita tomaattipiirakka valmistamalla ensin piirakkapohja. Sekoita täysjyväjauhot, vehnäjauhot ja suola keskenään.
  • Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murenna se jauhoihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina kevyesti yhteen.
  • Painele taikina reunoja myöten piirakkavuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan).
  • Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia 200 asteessa.
Täyte
  • Kun piirakkapohja on esipaistunut, valmista tomaattipiirakan täyte.
  • Kuori sipulit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja puolita ne. Hienonna tuore timjami.
  • Sulata voi pannulla. Paista sipuli tasaisella lämmöllä noin 3 minuuttia. Levitä paistettu sipuli piirakkapohjalle.
  • Riko kanan munat kulhoon ja sekoita mukaan raejuusto, timjami, suola ja pippuri. Kaada seos sipulien päälle ja ripottele mozzarellaraastetta. Lisää lopuksi vielä tomaatit piirakalle.
  • Paista tomaattipiirakka 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Anna tomaattipiirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua ja koristele se halutessasi tuoreella timjamilla. Tarjoile herkullinen tomaattipiirakka lounaaksi tai ota piknikille mukaan.
Valmis!
Vinkki

Voit korvata tomaattipiirakan täytteeseen tulevan raejuuston myös maitorahkalla.

Ainekset

Piirakkapohja
Täysjyvävehnäjauhoja (n. 1 dl)
60 g
Vehnäjauhoja (n. 2 dl)
120 g
Karkeaa suolaa
½ tl
100 g
Vettä
2 rkl
Täyte
25 g
Sipuleita (n. 300 g)
3
Kananmunia
2
200 g
Tuoretta timjamia - tai kuivaa
1 tl
Karkeaa suolaa
1½ tl
Pippuria myllystä
100 g
Miniluumutomaatteja
10
Lisää herkullisia ideoita
Sipulipiirakka
60+ min
Sipulipiirakka
(3)