Tacopiirakka

Tacopiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(37)

Maukkaan herkullinen tacopiirakka on ihana suolainen leivonnainen vaikkapa perjantain leffailtaan. Kokeile jo tänään!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Täyte

  • noin 500 g jauhelihaa
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 pussi tacomaustetta
  • 1 dl vettä
  • 2 prk Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • punaista paprikaa kuutioina
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • noin 5 rkl säilyke- tai tuoretta chiliä palasina
  • 150 g Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 1½ tl paprikajauhetta

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan tai uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

Ruskista jauheliha. Lisää tacomauste ja vesi. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Halkaise tomaatit, valuta chilin palaset, kuutioi paprika. Täytä piirakkapohja jauhelihalla, sekoita crème fraîchet ja lisää seos jauhelihan päälle. Peitä tomaateilla ja chilillä, ripottele päälle juustoa ja lopuksi paprikajauhetta.
Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Vinkki

Vinkki! Jos haluat piirakan täytteestä vieläkin tulisemman, lisää siihen 1-2 tl chilijauhetta.

Lisää herkullisia ideoita