Tacopiirakka

Tacopiirakka

Maukkaan herkullinen tacopiirakka on ihana suolainen leivonnainen vaikkapa perjantain leffailtaan. Kokeile jo tänään!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  • Painele taikina piirasvuokaan tai uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.
  • Ruskista jauheliha pannulla ja lisää tacomauste ja vesi. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  • Halkaise tomaatit, valuta chilin palaset, kuutioi paprika. Täytä piirakkapohja jauhelihalla, sekoita crème fraîchet ja lisää seos jauhelihan päälle.
  • Peitä tomaateilla ja chilillä, ripottele päälle juustoa ja lopuksi paprikajauhetta. Paista tacopiirakkaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Jos haluat piirakan täytteestä vieläkin tulisemman, lisää siihen 1-2 tl chilijauhetta.

Ainekset

150 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Paprikajauhetta
1 tl
Vettä
2 rkl
Täyte
Jauhelihaa
noin 500 g
1 rkl
Pussi tacomaustetta
1
Vettä
1 dl
2 prk
Punaista paprikaa kuutioina
Kirsikkatomaatteja
250 g
Säilyke- tai tuoretta chiliä palasina
noin 5 rkl
150 g
Paprikajauhetta
1½ tl
Tarjoiluun
3 dl
Maissilastuja
Lisää herkullisia ideoita