Voit käyttää piirakkataikinaa sekä täytettä, joka koostuu munista, maidosta, kermasta, juustosta ja mausteista kaikenlaisten piirakoiden pohjana. Käytä tämän reseptin piirakkataikinan ohjetta ja korvaa sipulitäyte raastetulla porkkanalla tai muilla juureksilla, kuten parsakaalilla, kukkakaalilla, purjolla, sienillä tai kesäkurpitsalla. Jos vihanneksesi ovat jo hieman nuupahtaneita, voit kokeilla saada rapeutta takaisin asettamalla ne jääveteen puoleksi tunniksi (paitsi sienet). Näin saat valmistettua hyvän kasvispiirakan ja vältät ruokahävikkiä.
100 g | |
Jauhoja
|
3 dl |
Vettä
|
½ tl |
25 g | |
Sipuleita
|
5 |
Kananmunia
|
2 |
1 dl | |
1 dl | |
100 g | |
Raastettua muskottipähkinä
|
½ tl |
Suolaa
|
½ tl |
Pippuria
|
Valmista salaattilajikkeita esim. kukkakaalia, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja salaatinlehtiä
|
450 g |
---|