Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka on helppo ja maukas suolainen piirakka, joka sopii myös pääruoaksi. Arlan ohjeella onnistut varmasti!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka on helppo ja maukas suolainen piirakka, joka sopii myös pääruoaksi. Arlan ohjeella onnistut varmasti!

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Pohja

Täyte

Ohjeet

Kinkkupiirakan tekeminen alkaa murotaikinapohjasta. Sekoita keskenään jauhot ja mannasuurimot. Lisää voi ja sekoita, kunnes taikina on koostumukseltaan tasaista. Sekoita keltuainen ja 2 rkl kylmää vettä, kaada taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina vaikuttaa kuivalta, lisää hieman vettä. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taputtele taikina levyksi, kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Nosta taikinamöykky kevyesti jauhotetulle alustalle ja taputtele se vielä hieman ohuemmaksi levyksi. Nosta taikinalevy halkaisijaltaan noin 20 cm piirakkavuokaan ja painele reunoille. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta piirakkapohja uuniin ja paista 15 minuuttia tai kunnes taikina alkaa kevyesti ruskistua reunoilta. Anna jäähtyä. Kuumenna iso paistinpannu ja paista pekonia 10-12 minuuttia. Nostele pekonit pois pannulta talouspaperille ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä pois. Paista sipulit pannulla pekonin rasvassa, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Sirottele pekoni ja sipuli jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Vatkaa munat, munankeltuainen, maito ja kerma. Sekoita joukkoon raastettu juusto, mausta ja kaada seos pekonin ja sipulin päälle. Paista kunnes piirakan keskiosa on hyytynyt, noin 40-45 minuuttia. Voit testata piirakan kypsyyden työntämällä hammastikun piirakkaan - siihen ei pitäisi tarttua juuri mitään. Tarjoile kinkkupiirakka kuumana tai huoneenlämpöisenä.

Suositellut tuotteet