Lohipiirakka

Lohipiirakka

Lohipiirakka on herkullinen ja maistuva suolainen piirakka. Piirakka sopii vaikkapa illanistujaisissa tarjottavaksi.
Arvioi (13)

Minun arvosanani

Lohipiirakka

Lohipiirakka on herkullinen ja maistuva suolainen piirakka. Piirakka sopii vaikkapa illanistujaisissa tarjottavaksi.

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Täyte

  • 300 g lohifileetä nahattomina viipaleina
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua musta- tai valkopippuria
  • ½ sitruuna puristettuna mehuksi

Liemi

Ohjeet

Mittaa jauhot, tuorejuusto ja kuutioitu jääkaappikylmä voi kulhoon. Sekoita ainekset murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja pyöräytä aineet nopeasti taikinaksi. Levitä tai taputtele taikina voilla voideltuun vuokaan (ø 27 cm, laidan korkeus 3,5 – 4 cm) ja laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Mausta lohiviipaleet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja anna maustua 15 minuuttia. Sekoita liemen ainekset, tuorejuuston ei tarvitse sekoittua sileäksi vaan liemeen saa jäädä rakeen kokoisia tuorejuustopalasia. Kaada liemi taikinan päälle vuokaan ja asettele lohipalat pinnalle. Paista 200 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin lohipiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa.

Suositellut tuotteet