Lohipiirakka

Lohipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(24)

1 tunti

Lohipiirakka on herkullinen ja maistuva suolainen piirakka. Lohipiirakka sopii vaikkapa illanistujaisissa tarjottavaksi. Kokeile helppoa reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

  • 3 dl sämpylä- tai täysjyväspelttijauhoja
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 80 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g lohifileetä nahattomina viipaleina
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua musta- tai valkopippuria
  • ½ sitruuna puristettuna mehuksi

Liemi

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl Arla Täysmaitoa Täysmaito
  • 1 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl yrttisekoitusta (esim. yrttikalamauste tai provencale)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl musta- tai valkopippuria rouhittuna

Tee näin:

Tee näin:

Aloita lohipiirakka tekemällä ensin piirakkataikina. Mittaa jauhot, tuorejuusto ja kuutioitu jääkaappikylmä voi kulhoon. Sekoita ainekset murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja pyöräytä aineet nopeasti taikinaksi. Levitä tai taputtele taikina voilla voideltuun vuokaan (ø 27 cm, laidan korkeus 3,5 – 4 cm) ja laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Mausta lohiviipaleet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja anna maustua 15 minuuttia.

Sekoita liemen ainekset, tuorejuuston ei tarvitse sekoittua sileäksi vaan liemeen saa jäädä rakeen kokoisia tuorejuustopalasia. Kaada liemi taikinan päälle vuokaan ja asettele lohipalat pinnalle. Paista lohipiirakka 200°C asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin lohipiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa.

Katso myös nämä