
Lohipiirakka
Lohipiirakka on herkullinen ja maistuva suolainen piirakka. Piirakka sopii vaikkapa illanistujaisissa tarjottavaksi.
Ainekset
Reseptistä valmistuu 8 annosta
- 3 dl sämpylä- tai täysjyväspelttijauhoja
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
-
80 g Arla Meijerivoita
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 300 g lohifileetä nahattomina viipaleina
- ¾ tl suolaa
- ½ tl rouhittua musta- tai valkopippuria
- ½ sitruuna puristettuna mehuksi
Liemi
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
-
1 dl Arla Täysmaitoa
-
1 dl Arla kuohukermaa
- ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
- 3 kananmunaa
- 1 tl yrttisekoitusta (esim. yrttikalamauste tai provencale)
- ½ tl suolaa
- ½ tl musta- tai valkopippuria rouhittuna
Tee näin:
Tee näin:
Mittaa jauhot, tuorejuusto ja kuutioitu jääkaappikylmä voi kulhoon. Sekoita ainekset murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja pyöräytä aineet nopeasti taikinaksi. Levitä tai taputtele taikina voilla voideltuun vuokaan (ø 27 cm, laidan korkeus 3,5 – 4 cm) ja laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Mausta lohiviipaleet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja anna maustua 15 minuuttia.
Sekoita liemen ainekset, tuorejuuston ei tarvitse sekoittua sileäksi vaan liemeen saa jäädä rakeen kokoisia tuorejuustopalasia. Kaada liemi taikinan päälle vuokaan ja asettele lohipalat pinnalle. Paista 200 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin lohipiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa.