Mehevä suppilovahveropiirakka

Mehevä suppilovahveropiirakka

Syksyinen klassikko mehevä suppilovahveropiirakka maistuu kaikenikäisille! Piirakka on parhaimmillaan, kun käytät tuoreita suppilovahveroita.

Tee näin:

Mehevä suppilovahveropiirakka
  • Laita uuni kuumenemaan 200° C asteeseen.
  • Valmista ensiksi suppilovahveropiirakan pohja. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste, ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan (halkaisija n. 20-24 cm). Anna pohjan seistä jääkaapissa 10 minuuttia.
  • Paista sitten taikinapohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai, kunnes taikinan juustoraaste kuplii hieman.
  • Valmista suppilovahveropiirakan täyte. Paista hienonnettuja sipuleita ja suppilovahveroita paistinpannulla voissa niin kauan, että neste höyrystyy sienistä pois. Mausta sieniseos mustapippurilla ja suolalla.
  • Paloittele purjo ja lisää lopuksi sieniseoksen joukkoon.
  • Kaada sieniseos taikinapohjan päälle.
  • Sekoita hyvin keskenään kananmunat ja kerma. Kaada munamaito piirakkavuokaan sienien päälle. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.
  • Paista suppilovahveropiirakka uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoile mehevä suppilovahveropiirakka lämpimänä salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Pohja
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
½ dl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Sipuleita hienonnettuna
2
Tuoreita suppilovahveroita
1 l
Pala purjoa
15 cm
1 rkl
Mustapippuria
Suolaa
Munamaito
Kananmunia
2
2 dl
Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa raasteena
3 dl
Lisää herkullisia ideoita