Mehevä suppilovahveropiirakka

Mehevä suppilovahveropiirakka

Syksyinen klassikko suppilovahveropiirakka maistuu kaikenikäisille! Piirakka on parhaimmillaan, kun käyttää tuoreita suppilovahveroita.
Arvioi (18)

Minun arvosanani

Mehevä suppilovahveropiirakka

Syksyinen klassikko suppilovahveropiirakka maistuu kaikenikäisille! Piirakka on parhaimmillaan, kun käyttää tuoreita suppilovahveroita.

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • 15 cm pala purjoa
  • 1 rkl Arla Meijerivoita
  • mustapippuria
  • suolaa

Munamaito

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste, ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan (halkaisija n. 20-24 cm). Anna pohjan seistä jääkaapissa 10 minuuttia. Paista sitten taikinapohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai, kunnes taikinan juustoraaste kuplii hieman. Paista hienonnettuja sipuleita ja suppilovahveroita paistinpannulla voissa niin kauan, että neste höyrystyy sienistä pois. Mausta sieniseos mustapippurilla ja suolalla. Paloittele purjo ja lisää lopuksi sieniseoksen joukkoon. Kaada sieniseos taikinapohjan päälle. Sekoita hyvin keskenään kananmunat ja kerma. Kaada munamaito piirakkavuokaan sienien päälle. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarjoile suppilovahveropiirakka lämpimänä salaatin kera.

Suositellut tuotteet