Tattirisotto

Tattirisotto

Täyteläinen tattirisotto syntyy syksyn tuoreesta sienisadosta. Tattirisotto maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Kokeile maukasta reseptiä!

Tee näin:

Tattirisotto
  • Puhdista tatit roskista ja tarkista, ettei tattien jaloissa ole hiekkaa. Leikkaa tatit paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  • Paista tatit pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunan mehulla. Lämmitä kasvisliemi toisessa kattilassa.
  • Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulisilppu ja riisi. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita risottoa samalla.
  • Tattirisotto on valmista, kun riisi tuntuu pehmeältä.
  • Lisää joukkoon lopuksi sienet ja viimeistele tattirisotto Parmesan-raasteella.
  • Tarjoile tattirisotto sellaisenaan tai lisukkeena esim. paistetulle lihalle.
Valmis!

Ainekset

Tattirisotto
Herkkutatteja tai metsäsieniä
800 g
100 g
Valkosipulinkynsiä
2
Kasvisfondia
1,3 l
Sitruunamehu
1
Punasipuli
3
Risottoriisiä
500 g
Parmesaani raastettuna
200 g
Suolaa
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Sienipiiras
45 minuuttia
Sienipiiras
(2)