Sienirisotto

Sienirisotto

Valmista ihanan täyteläinen sienirisotto metsän sienisadosta. Viimeistele herkullinen annos kurpitsansiemenillä ja voileipäkrassilla ja nauti!
https://www.arla.fi/reseptit/sienirisotto/

Tee näin:

  • Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja pidä se lämpimänä sienirisoton valmistuksen ajan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipulit voissa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta lieden lämpöä ja lisää riisi. Paista vielä n. 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  • Lisää viini ja anna kiehua. Kaada päälle pari desilitraa lientä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja sekoita usein koko kypsennyksen ajan. Lisää kasvislientä 1 dl kerrallaan, kunnes riisi tuntuu kermaiselta, mutta silti kiinteältä.
  • Putsaa, huuhtele ja viipaloi sienet. Raasta juusto valmiiksi sienirisoton kypsyessä. Lisää pannulle 2 rkl voita ja paista sienet. Lisää suolaa ja pippuria.
  • Ota risotto pois hellalta. Sekoita joukkoon sienet, juusto ja 1 rkl voita.
  • Sienirisoton rakenne tulee olla löysähkö ja kermainen. Lisää lientä tarvittaessa. Mausta sienirisotto suolalla ja pippurilla.
  • Viimeistele sienirisotto kurpitsansiemenillä sekä voileipäkrassilla ja tarjoile heti.
Valmis!

Ainekset

Kasvisfondeja
(8-10 dl) 10 dl
Salottisipulia
2
Valkosipulinkynsi
1
2 rkl
Arborioriisiä
3 dl
Valkoviiniä
1 dl
Metsäsieniä
250 g
3 rkl
150 g
Sitruunamehua ja mustapippuria
Tarjoiluun
Paahdettuja kurpitsansiemen
1 dl
Rasia voileipä krassia
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(26)