Kantarellirisotto

Kantarellirisotto

Kantarellirisotto on täyteläinen sieniruoka, jossa maistuu ripaus sinihomejuustoa. Valmista kantarellirisotto tuoreista kantarelleista. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kantarellirisotto/

Tee näin:

  • Aloita kantarellirisotto käsittelemällä ensiksi sienet.
  • Paloittele noin 10 g kantarelleista ja 50 g herkkusienistä. Sulata puolet voista paksupohjaisessa kattilassa tai pannussa. Lisää pannulle (tässä järjestyksessä) hienonnettu sipuli, risottoriisi ja sienet ja ruskista niitä sekoitellen noin minuutin ajan.
  • Lisää suola. Lisää seokseen kasvislientä desilitra kerrallaan ja anna kiehua matalalla lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Muista sekoittaa kanttarellirisottoa jokaisen nesteen lisäyksen välissä.
  • Sulata loput voista paistinpannulla ja ruskista siinä loput sienet.
  • Mausta kantarellirisotto murennetulla sinihomejuustolla. Lisää sekaan myös herneet ja ruskistetut sienet.
  • Anna vetäytyä hetken aikaa ja koristele valmis kantarellirisotto persiljalla. Nauti!
Valmis!

Ainekset

Puhdistettuja tuoreita kantarelleja
225 g
Herkkusieniä paloiteltuna
100 g
50 g
Risottoriisiä (n. 4 dl)
320 g
Isoa sipuleita
2
Kasvisfondeja
6 dl
Merisuolaa
1 tl
50 g
Tuoretta persiljaa