Piirakkapohja

Piirakkapohja

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

40 minuuttia

Hyvä piirakkapohja toimii sekä makeissa että suolasissa piirakoissa. Jos esipaistat pohjaa, se pysyy mehevänä ja rapeana. Kokeile helppoa reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 kpl

  • 125 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kidesokeria (suolaisessa piirakassa, jätä sokeri pois)
  • 2 rkl vettä

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan piirakkapohja mittaamalla voi, sokeri ja jauhot kulhoon. Jos leivot suolaista piirakkaa jätä sokeri pois. Nypi voi, sokeri ja vehnäjauho murumaiseksi massaksi. Nyppiminen kannattaa tehdä nopeasti, ettei taikinaan tule sitkoa.

2. Lisää piirakkataikinaan vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna valmiin piirakka-pohjataikinan levätä jääkaapissa 30 minuutin ajan ennen sen laittamista piirakka-vuokaan.

Vinkki

Esipaistamalla piirakkapohja pysyy sopivan mehevänä ja rapeana. Lisäksi jos piirakan täyte on todella kosteaa, kannattaa piirakkapohja esipaistaa, näin koko piirakka ehtii kypsyä.

Lisää herkullisia ideoita