Piirakkapohja

Piirakkapohja

40 minuuttia
Hyvä piirakkapohja toimii sekä makeissa että suolasissa piirakoissa. Jos esipaistat pohjaa, se pysyy mehevänä ja rapeana. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan piirakkapohja mittaamalla voi, sokeri ja jauhot kulhoon. Jos leivot suolaista piirakkaa jätä sokeri pois. Nypi voi, sokeri ja vehnäjauho murumaiseksi massaksi. Nyppiminen kannattaa tehdä nopeasti, ettei taikinaan tule sitkoa. Lisää piirakkataikinaan vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna valmiin piirakka-pohjataikinan levätä jääkaapissa 30 minuutin ajan ennen sen laittamista piirakka-vuokaan.
Valmis!
Vinkki

Esipaistamalla piirakkapohja pysyy sopivan mehevänä ja rapeana. Lisäksi jos piirakan täyte on todella kosteaa, kannattaa piirakkapohja esipaistaa, näin koko piirakka ehtii kypsyä.

Ainekset

125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Hienosokeria (suolaisessa piirakassa, jätä sokeri pois)
2 rkl
Vettä
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita