Kasvispiirakka

Kasvispiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(17)

Mehevä kasvispiirakka sopii tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Voit valita myös itse lempikasviksesi ja käyttää niitä kasvispiirakassa!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • ½ silputtu purjo
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 4 keitettyä porkkanaa
  • 6 keitettyä perunaa
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • 3 dl Arla Emmental juustoa raasteena

Munamaito

  • 1 dl pinjansiemeniä

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

Aloita valmistamaan kasvispiirakka tekemällä piirakan pohja. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna uuni 225°C asteeseen. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n. 24 cm). Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pistele kasvispiirakan pohjaan reikiä haarukalla ja paista noin 10 minuuttia.

Paista purjo voissa paistinpannulla. Leikkaa porkkanat ja perunat siivuiksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset. Lisää sekaan noin kolmasosa juustoraasteesta. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Kaada täyte piirakkapohjaan ja kaada päälle munamaito. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja pinjansiemenet. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Nosta valmis kasvispiirakka uunista ja anna sen jäähtyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös nämä