Kasvispiirakka

Kasvispiirakka

Arvioi

(12)

Mehevä kasvispiirakka sopii tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Voit valita myös itse lempikasviksesi ja käyttää niitä! Tarjoa kasvispiirakan kanssa vaikkapa ruokaisaa salaattia, joka sisältää kikherneitä tai muita proteiinipitoisia palkokasveja.

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • ½ silputtu purjoa
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 4 keitettyä porkkanaa
  • 6 keitettyä perunaa
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • 3 dl Arla Emmental juustoa raasteena

Munamaito

Tee näin:

Tee näin:

Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n. 24 cm). Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pistele piirakkapohjaan reikiä haarukalla ja paista noin 10 minuuttia. Paista purjo voissa paistinpannulla. Leikkaa porkkanat ja perunat siivuiksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset. Lisää sekaan noin kolmasosa juustoraasteesta. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Kaada täyte piirakkapohjaan ja kaada päälle munamaito. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.