Parsapiirakka

Parsapiirakka

Parsapiirakka on yksinkertaisuudessaan kaunis, ja sitä syödessä on mukava fiilistellä keväällä alkavaa sesonkia. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Nypi pehmeä voi jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää tilkka vettä ja leivo taikinaksi. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa parsasta puisevat varrenpäät pois ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, kananmuna ja juustoraaste keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte pohjan päälle. Halkaise keittämäsi parsat kahtia ja asettele ne piirakan täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Parsapiirakan meille on valmistanut Köökistä kajahtaa -blogin Maija!

Ainekset

Pohja
100 g
Vehnäjauhoa
2½ dl
Ruisjauhoa
½ dl
Suolaa
1 tl
Tilkka vettä
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
100 g
Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa raasteena
1 dl
Kananmuna
1
Suolaa
Mustapippuria
100-150 g parsaa
Lisää herkullisia ideoita