Parsapiirakka

Parsapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Parsapiirakka on yksinkertaisuudessaan kaunis, ja sitä syödessä on mukava fiilistellä keväällä alkavaa sesonkia.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Pohja

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Nypi pehmeä voi jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää tilkka vettä ja leivo taikinaksi. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa parsasta puisevat varrenpäät pois ja keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, kananmuna ja juustoraaste keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte pohjan päälle. Halkaise keittämäsi parsat kahtia ja asettele ne piirakan täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Vinkki

Parsapiirakan meille on valmistanut Köökistä kajahtaa -blogin Maija!