Pizzapohja

Pizzapohja

Itsetehty pizzapohja on hyvän pizzan peruselementti. Rapean pizzapohjan päällä maistuu melkein mikä tahansa täyte!
Arvioi (13)

Minun arvosanani

Pizzapohja

Itsetehty pizzapohja on hyvän pizzan peruselementti. Rapean pizzapohjan päällä maistuu melkein mikä tahansa täyte!

Annoslukumäärä
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl lämmintä vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja

Lisäksi pizzatäytteitä maun mukaan

  • tomaattikastiketta
  • kinkkusuikaleita
  • tomaattia
  • paprikaa
  • Arla Emmental juustoa raastettuna raasteena

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi, öljy, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa sitkeäksi taikinaksi. Anna taikinan nousta leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Kaulitse taikina 2 pyöreäksi pizzapohjaksi ja täytä haluamillasi täytteillä. Paista pizza 250-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Vinkit

Voit tehdä ison pizzataikainan kerralla ja osan pakastaa kerta-annoksina. Huom! älä annan pakastettavan taikinan nousta, vaan pakasta se heti.

Vinkit

Pizza muuntuu helposti moneen makuun sopivaksi, ja täytevaihtoehtoja on yhtä paljon kuin pizzakokkeja. Tutustu kaikkiin herkullisiin pizzaresepteihimme!