Pepperonipizza

Pepperonipizza

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(9)

Pepperonipizza maistuu kaikille. Ihanan valkosipulinen täyte vie kielen mennessään.

Ainekset

Annokset

Pizzataikina

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 7 g kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Laita jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri isoon kulhoon ja sekoita keskenään. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa ja kaada sekaan oliiviöljy ja 3 ¼ dl lämmintä vettä. Sekoita taikinaa käsin kunnes saat muotoiltua taikinasta pehmeän pallon - lisää hieman vettä, jos taikina vaikuttaa liian kuivalta, tai hieman jauhoja, jos toisin päin. Laita taikina kevyesti jauhotetulle tasolla ja vaivaa 10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa ja joustavaa. Nosta taikina öljyllä siveltyyn kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Jätä lämpimään paikkaan seisomaan 45-60 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Valmista tomaattikastike. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli ja paista noin minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaatit, ripaus suolaa ja ripaus sokeria, keitä hiljalleen 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi. Jaa kohonnut taikina kahteen yhtä suureen osaan ja kaulitse molemmista halkaisijaltaan reilu 30 cm pohja. Laita yksi pizzapohja pellille ja levitä päälle puolet tomaattikastikkeesta, ripottele päälle puolet mozzarellasta ja pepperonista. Toista toisen pizzapohjan kanssa lopuilla aineksilla. Paista kumpaakin pizzaa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä 5 minuuttia ennen tarjoiltavaksi leikkaamista.