Pizzarulla

Pizzarulla

60+ min
Pizzarulla eli Pizza Stromboli on herkullinen tarjottava, joka sisältää paljon juustoa ja salamia. Maukas pizzarulla sopii niin juhlaan kuin arkeen.
https://www.arla.fi/reseptit/pizzarulla/

Tee näin:

Pizzataikina durumvehnästä
  • Aloita pizzarulla pizzataikinan valmistamisella. Sekoita hiiva, vesi, hunaja, suola ja öljy keskenään kulhossa.
  • Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa pizzataikinaa, kunnes se on tasainen ja sileä. Anna taikinan kohota liinan alla noin 2 tuntia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pizzarullan täyte
  • Valmistele seuraavaksi pizzarullan täyte. Viipaloi oliivit, puhdista paprika siemenistä, hienonna valkosipuli ja silppua salami. Sekoita ainekset yhteen juustoraasteen kanssa.
Kokoa ja paista pizzarulla
  • Jaa pizzataikina 2 osaan. Kauli taikinasta 2 suorakulmiota, joiden paksuus on noin 0,5 cm. Sulata voi ja voitele reunojen ympäriltä.
  • Levitä täyte pizzojen päälle. Jätä molempien pizzojen yksi pitkistä sivuista täyttämättä 1 cm leveydeltä. Ripottele täytteen päälle basilikaa ja pippuria. Rullaa taikinoista pizzarullat.
  • Aseta pizzarullat sauma alaspäin leivinpaperin päälle levylle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  • Anna pizzarullan vetäytyä hetken aikaa ennen viipalointia.
  • Tarjoile pizzarulla salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pizzataikina durumvehnästä
Hiiva á 50 g
0,3
Kylmää vettä
3 dl
Juoksevaa hunajaa
1½ tl
Suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Erikoisvehnäjauhoja
6 dl
Durumvehnäjauhoa
2 dl
Vihreitä oliiveja
n. 15
Punainen paprika
1
Valkosipulinkynsi
1
Salamimakkaraa
100 g
500 g
2 rkl
Hienonnettua tuoretta tuoretta basilikaa
2 rkl
Mustapippuria
2 tl
Lisää herkullisia ideoita
Minipizzat
1 tunti
Minipizzat
(16)