Minipizzat

Minipizzat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

1 tunti

Tällä pizzareseptillä saadaan pikkunälkä katoamaan.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 annos

Pizzataikina

  • 25 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl viipaletta sokeria
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • 400 g (n 6 dl) Arla Edam -juustoa raasteena

Tomaattikastike

  • 140 g tomaattipyreetä
  • 2 tl hienoksi raastettuna sipulia
  • 2 pientä murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Sekoita pizzajauhot ja vesi taikinaksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi jauhotetulla leivinlaudalla. Painele lasilla (ø 6-7 cm) taikinalevystä pieniä pyöreitä pizzapohjia. Laita pizzapohjat uunipellille. Kaulitse ylijääneet taikinanpalaset uudelleen pizzapohjiksi. Levitä tomaattikastike pohjille. Suikaloi kinkku. Ripottele kinkkusuikaleet, maissit ja juustoraaste pizzapohjille. Paista pizzoja uunin keskitasolla 7-9 minuuttia.

Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja liota hiiva seokseen. Lisää loput aineksista (säästä hiukan jauhoja leivontaan) Vaivaa taikina huolella. Peitä kulho esim. kannella ja anna taikinan nousta lämpimässä n. tunnin. Laita uuni kuumenemaan 225°. Kaada taikina jauhotettulle työpöydälle ja vaivaa taikina kunnolla, lisää tarvittaessa loput jauhoista. Jaa taikina 24 palaksi ja kauli ne n. pyöreiksi levyiksi (n. 7 cm läpimitta). Laita pizzapohjat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tomaattikastike: Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Leikkaa kinkku kuutioiksi. Levitä kastike pizzanpohjille ja kinkkukuutiot sekä juustoraaste. Paista pizzat uunin keskitasossa noin 10 min 225°