Tomaattipizza

Tomaattipizza

Maukas tomaattipizza syntyy itsetehdystä pohjasta ja tomaattikastikkeesta sekä herkullisista täytteistä. Kokeile helppoa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/tomaattipizza/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan tomaattipizza ja tee ensin pizzapohjan taikina.
  • Murskaa hiiva ja sekoita veden, hunajan, suolan ja oliiviöljyn kanssa taikinakulhossa, kunnes hiiva on kokonaan liuennut.
  • Lisää jauhoja vähänkerrallaan ja työstä tasaiseksi, notkeaksi taikinaksi.
  • Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin 2 tuntia.
  • Sillä aikaa, kun taikina kohoaa, valmista tomaattikastike.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa. Lisää kattilaan loput ainekset ja anna kastikkeen keittyä noin 30 minuuttia.
  • Anna tomaattikastikkeen jäähtyä.
  • Kun taikana on kohonnut, laita uuni lämpenemään 275 °C asteeseen.
  • Jatka valmistuta kokoamalla tomaattipizza.
  • Jaa pizzataikina 4 osaan ja muotoile ne neljäksi pyöreäksi ja ohueksi pizzapohjaksi.
  • Laita pizzapohjat uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Viipaloi tomaatit. Levitä tomaattikastike pizzapohjille ja jaa tomaattiviipaleet sekä basilikan lehdet tasaisesti pizzojen päälle.
  • Ripottele pizzojen päälle oliiviöljyä, pippuria ja juustoraaste sekä suola.
  • Paista tomaattipizzat uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Pizzataikina
Hiivaa
50 g
Kylmää vettä
3 dl
Juoksevaa hunajaa
1½ tl
Suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Erikoisvehnäjauhoja
6 dl
Durumvehnäjauhoa
2 dl
Tomaattikastike
Murskattuja tomaattia
1 tlk
Keltasipuli
1
1½ rkl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Tomaattipyreetä
1 tl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Hienosokeria
2 tl
Vettä
1 dl
Suolaa
½ tl
Pizzan päälle
Tomaatteja
4
Tuoretta basilikaa
16
Oliiviöljyä
2 rkl
Mustapippuria
1 tl
5 dl
Sormisuolaa
½ rkl
Lisää herkullisia ideoita