Tuorejuusto-kesäkurpitsapizza

Tuorejuusto-kesäkurpitsapizza

1 tunti
Tuorejuusto-kesäkurpitsapizza hurmaa mauillaan! Pizzan herkullisuuden salaisuus lienee sen rouheinen, spelttijauhoa sisältävä pizzapohja.
https://www.arla.fi/reseptit/tuorejuusto-kesakurpitsapizza/

Tee näin:

Pizzapohja
  • Valmista pizzapohja sulattamalla ensin hiiva lämpimään veteen. Lisää seuraavaksi muut pohjan ainekset.
  • Työstä pehmeä taikina ja anna sen kohota n. 30 minuuttia.
  • Kauli taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa.
Täyttäminen ja paisto
  • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja aseta siivilään. Lisää suola ja anna valua noin 10 minuuttia.
  • Levitä tomaattikastike kaulittujen pizzapohjien päälle. Lisää valutetut zucchiniviipaleet tomaattikastikkeen päälle.
  • Sekoita tuorejuusto ja öljy ja lisää seos nokareina pizzojen päälle. Ripottele lopuksi juustoraasteet pizzojen pinnalle.
  • Paista pizzat joko pizzauunissa tai -kivellä. Lisää lopuksi päälle tuore salaatti ja tarjoile heti.
Tarjoiluehdotus
Pepperonipizza
30 minuuttia
Pepperonipizza
(24)
Valmis!

Ainekset

Pohja
Hiivaa
50 g
Kädenlämpöistä vettä
5 dl
4 rkl
Suolaa
2 tl
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Spelttisihtijauhoja
12 dl
Täyte
Zucchinia
600 g
Suolaa
1 tl
Tomaattikastiketta
3 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Tryffeli- tai extra virgin oliiviöljyä
3 tl
500 g
Salaatinlehtiä
160 g
Lisää herkullisia ideoita
Naan-pizza
30 minuuttia
Naan-pizza
(8)
Minipizzat
1 tunti
Minipizzat
(17)