Jogurttikakku

Jogurttikakku

Raikas ja maukas jogurttikakku kruunaa kesäpöydän. Jogurttikakku on helppoa tehdä jo etukäteen ja säilyttää pakkasessa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Kakkupohja
  • Aloita valmistamaan jogurttikakku leipomalla kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe siivilän läpi kanamuna-sokeri vaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 min. Ota kakkupohja uunista ja anna sen jäähtyä.
Vadelmakreemi
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan.
  • Sekoita vadelmat, sitruunamehu ja sokeri kattilassa ja kiehauta.
  • Sekoita liivatelehdet vadelmaseokseen. Anna jäähtyä.
Jogurttimousse
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan.
  • Vatkaa kerma kevyesti.
  • Lämmitä sitruunamehu ja raastettu kuori. Sekoita sitruunamehun joukkoon liivatelehdet.
  • Sekoita jogurtti ja tomusokeri kulhossa. Lisää sitruuna-liivateseos jogurttiin ja sekoita.
  • Kääntele kerma jogurttiseoksen joukkoon.
Kokoaminen
  • Kokoa seuraavaksi jogurttikakku. Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa kahteen osaan.
  • Laita toinen puolikas pyöreään irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan noin 24 cm.
  • Kaada ½ jogurttimoussesta irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle.
  • Kaada jogurttimoussen päälle vadelmakreemi ja laita sen päälle toinen kakkupohja. Kaada loput jogurttimoussesta kakkupohjan päälle.
  • Peitä jogurttikakku kelmulla ja nosta laita pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  • Ota jogurttikakku pakastimesta sulamaan tarjoilulautaselle vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Koristele jogurttikakku tuoreilla vadelmilla.
Valmis!

Ainekset

Hienosokeria
2 dl
Kananmunia
4
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
2 rkl
Leivinjauhetta
1 tl
Vadelmakreemi
Liivatelehteä
2
Vadelmia
225 g
Yhden sitruunamehua
Hienosokeria
2 rkl
Jogurttimousse
5 dl
Sokerikuorrute
3 dl
Yhden sitruunamehua ja raastettu kuori
Liivatelehteä
2
dl
Vadelmia koristeluun
125 g
Lisää herkullisia ideoita