Grillaus

Grillaus kuuluu kesäkeittiöön erottamattomasti. Grillatun ruoan tuoksu houkuttelee meitä lihavartaiden äärelle kaupungeissa ja kesämökeillä – ja miehetkin löytävät itsestään keittiömestarin!

Grillauksen valmistelu kannattaa aloittaa ajoissa: marinoi lihaa kylmässä muutamaa tuntia ennen h-hetkeä, jotta maut ehtivät imeytyä lihaan kunnolla.

Kun käytät perinteistä puilla tai hiilillä lämmitettävää grilliä,  malta odottaa kunnollisen hiilloksen syntymistä. Silloin grilliruoat onnistuvat varmimmin.

Grilliruokien seuraksi sopivat esimerkiksi uudet perunat ja erilaiset salaatit. Kokeile vaikkapa perinteistä amerikkalaisten suosikkia eli coleslaw-kaalisalaattia!

Jos käytössäsi ei ole ulkogrilliä, voit tietysti valmistaa kesäreseptiemme ruoat myös uunissa.

Aiheeseen liittyvät reseptit