Grillatut katkaravut

Grillatut katkaravut

30 minuuttia
Grillatut katkaravut on upea kesäruoka! Grillatut katkaravut saavat tässä reseptissä makuparikseen mausteisen kukkakaalisalaatin ja wasabikastikkeen.
https://www.arla.fi/reseptit/grillatut-katkaravut/

Tee näin:

Kukkakaalisalaatti
  • Valmista ensin kukkakaalisalaatti.
  • Käsittele vihannekset. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa kukinnot suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele retiisit ja leikkaa ne siivuiksi. Kuori herneet palkoistaan ja laita ne tarjoilukulhoon retiisien kanssa. Hienonna joukkoon ruohosipulia noin 0,5 dl verran.
  • Keitä kukkakaalit kevyesti suolatussa vedessä noin 3 minuuttia.
  • Kaada kukkakaalit siivilään ja anna niiden jäähtyä.
  • Sekoita kukkakaalit retiisien, herneiden ja ruohosipulin kanssa.
Wasabikastike
  • Valmista wasabikastike.
  • Sekoita jogurtti, wasabi, limen mehu ja suola yhteen.
  • Lisää puolet wasabikastikkeesta kukkakaalisalaattiin ja sekoita hellävaraisesti. Tarjoile loput kastikkeesta sellaisenaan grillattujen katkarapujen kanssa.
Grillatut katkaravut
  • Tee grillattujen katkarapujen marinadi. Lisää rasvaseokseen suolaa ja pippuria. Pyöräytä katkaravut marinadissa.
  • Kypsennä katkaravut kuumalla pannulla tai grillissä noin 2 minuuttia.
  • Purista grillattujen katkarapujen päälle limen mehua.
  • Tarjoile grillatut katkaravut kukkakaalisalaatin ja wasabikastikkeen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kukkakaalisalaatti
Kukkakaalinnuppuja
400 g
Retiisejä
75 g
Tuoreita herneitä
125 g
Ruohosipulia
1 ruukku
Wasabikreemi
1 dl
Wasabitahnaa
½ tl
Tuorepuristettua limettimehua
1 tl
Suolaa
¼ tl
Grillatut katkaravut
Raakoja tiikerikatkarapuja
300 g
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
½ rkl
Suolaa
½ tl
Pippuria myllystä
Tuorepuristettua limettimehua
2 tl
Lisää herkullisia ideoita
Grillattu lohi
60+ min
Grillattu lohi
(3)
Perunanyytit
40 minuuttia
Perunanyytit
(1)