Grillattua lammasta ja chimichurria

Grillattua lammasta ja chimichurria

Chimichurri eli argentiinalainen grillikastike antaa tässä reseptissä lampaanpaistille todellista potkua! Onko tässä grillijuhlien uusi suursuosikki?

Tee näin:

  • Voitele liha voilla ja mausta suolalla. Grillaa lihaa hiilloksen yllä 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä liha pois hiilloksen yltä ja anna kypsentyä, kunnes lihan sisäinen lämpötila on 60 °C. Anna levätä noin 5 minuuttia. Paista hienonnettu valkosipuli voissa. Lisää pannulle loput chimichurrin ainekset. Leikkaa liha pienemmiksi viipaleiksi ja aseta tarjoiluvadille. Kaada kuuma kastike lihan päälle. Tarjoile grillattujen kasvisten kera.
Valmis!

Ainekset

Luutonta palvilammasta
1 kg
1 rkl
Suolaa
1 tl
Chimichurri
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
2
4 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Hienonnettu punainen chili
½
Hienonnettua, tuoretta oreganoa
2 rkl
Suolaa
½ tl