Mahtavaa makua grillaukseen

Maustevoi

Kuuman grillipihvin päällä sulava maustevoi on klassikko, mutta päivitetyllä, kiinnostavasti maustetulla voilla saa helposti vaihtelua lähes mihin tahansa kesäruokaan.

Maustevoin valmistaminen on helppoa: sekoita huoneenlämpöiseen pehmeään voihin hienonnettuja yrttejä ja mausteita oman mielen mukaan. Kääräise voi pötköksi tuorekelmuun tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi kovettumaan. Voi säilyy jääkaapissa noin viikon ja pakkasessa noin kuukauden.

Savupaprika-jalapenovoi

100 g Arla meijerivoita, 2 tl savupaprikaa, 1 jalapeno hienonnettuna ilman siemeniä ja valkoista kalvoa, ripaus suolaa.

Maistuvin ja mehevin hampurilaispihvi syntyy, kun piilotat kiekon savupaprika-jalapenovoita pihvin sisään ennen paistamista. Käytä voita myös esimerkiksi grillatulle maissille, kukkakaalille ja kesäkurpitsalle tai naudan- tai possunfileelle.

Sardelli-parmesaanivoi

100 g Arla meijerivoita, 6 hienonnettua sardellifileetä, 1 pieni hienonnettu tai puristettu valkosipulinkynsi, 1 rkl hienonnettua basilikaa ja 2 rkl raastettua parmesaania.

Tämä voi on kuin tehty pikaisen pasta-aterian kastikkeeksi. Käytä sardelli-parmesaanivoita myös esimerkiksi uusille perunoille, vihreälle parsalle tai grillatuille porsaankyljyksille.

Korianteri-limettivoi

100 g Arla meijerivoita, 0,5 dl hienonnettua korianteria, 1 hyvin pestyn limetin kuori ja 1 rkl limetin mehua, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.

Korianteri-limettivoissa paistetut katkaravut eivät jätä ketään kylmäksi. Käytä korianteri-limevoita myös broileriruokiin, grillatuille äyriäisille ja vaalealle kalalle.

Teemat