Lohinyytit

Lohinyytit

40 minuuttia
Lohinyytit ovat erinomainen tapa saada loheen paljon makua. Lohinyytit valmistuvat helposti niin uunissa kuin grillissäkin. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tai grilli kuumenemaan.
  • Huuhtele vihannekset ja keitä niitä suolavedessä noin 1 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa vihannekset ja keitetyt perunat pienemmiksi paloiksi. Jaa lohi, vihannekset ja perunat neljään suureen kaksinkertaisesti taiteltuun foliolevyyn.
  • Raasta sitruunan kuori ja silppua tilli. Sekoita voi, sitruunankuori ja hienonnettu tilli keskenään.
  • Leikkaa sitruuna viipaleiksi. Laita sitruunaviipaleet ja sitruuna-tillivoita folionyyttien sisään. Ripottele lopuksi sormisuolaa ja sulje lohinyytit huolellisesti.
  • Paista lohinyytit uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai paista lohinyytit grillissä.
  • Tarjoile lohinyytit sitruuna & tilli creme fraichella. Nauti!
Valmis!
Vinkki

Jos paistat lohinyytit uunissa voit korvata folion kostutetulla leivinpaperilla.

Ainekset

Lohifilee
600 g
Uusia tai pieniä porkkanoita
200 g
Tuoretta parsaa
250 g
Sokeriherneitä
150 g
Retiisejä
100 g
Keitettyjä perunoita
300 g
Sitruuna
1
Ruukku tuoretta tilliä
60 g
Sormisuola
1 prk
Lisää herkullisia ideoita
Grillinyytit
25 minuuttia
Grillinyytit
(1)
Perunanyytit
40 minuuttia
Perunanyytit
(1)