Perunasalaatti

Perunasalaatti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(16)

Perunasalaatti on maukas ja ruokaisa salaatti, joka sopii tarjottavaksi uudenvuoden tai vapun ruokapöytään. Perunasalaatti on myös oiva lisuke liharuoille.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 750 g perunoita, esim. siikliä
  • 2 punasipulia, 100 g
  • 1 prk Arla Apetina 10%, Basilika-oregano-kuutioita
  • 1 rkl fetajuuston marinadilientä
  • 1 dl kasvislientä fondista tai kuutiosta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl mustapippurirouhetta

Koristeluun

  • runsaasti tuoretta basilikaa ja oreganoa

Tee näin:

Tee näin:

Aloita perunasalaatin valmistus keittämällä perunat sopivan kypsiksi. Kuori ja kuutioi perunat lämpiminä.

Hienonna sipulit. Valuta juustokuutiot ja ota lientä talteen. Sekoita keskenään juuston liemi, kasvisliemi (1 dl kiehuvaa vettä ja 1 rkl kasvisfondia tai puolikas kasvisliemikuutio), valkoviinietikka, puristettu valkosipulinkynsi ja mustapippurirouhe. Kaada seos kulhoon ainesten päälle ja sekoita hyvin. Tarkista maku.

Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun annat salaatin tekeytyä peitettynä jääkaapissa parisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele perunasalaatti tuoreilla yrteillä.

Vinkki

Lisää perunasalaattiin kuutioitua paprikaa tai tomaattia tai sulatettuja pakasteherneitä, jos haluat salaattiin lisää väriä.

Lisää herkullisia ideoita