Perunasalaatti

Perunasalaatti

60+ min
Perunasalaatti sopii kesäjuhliin, uudenvuoden juhlapöytään ja arkiruoan lisukkeeksi. Paras perunasalaatti valmistuu jogurtista, kevätsipulista, kurkusta ja ruohosipulista. Kokeile!

Tee näin:

Perunasalaatti
  • Aloita valmistamaan perunasalaatti kiehauttamalla ensin vesi ja suola kattilassa. Lisää perunat ja keitä matalalla lämmöllä kannen alla noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
  • Kuori perunat ja anna niiden jäähtyä.
  • Käsittele sipulit ja kurkku. Huuhtele kevätsipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Hienonna ruohosipuli. Siirrä sipulit tarjoilukulhoon. Huuhtele kurkku ja leikkaa kuutioiksi, kaada kurkkukuutiot kulhoon.
  • Sekoita pienemmässä astiassa jogurtti, 1 dl vettä ja sinappi tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Leikkaa perunat kuutioiksi ja siirrä tarjoilukulhoon. Lisää mukaan kastike ja sekoita varoivaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Siirrä perunasalaatti peitettynä jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
  • Tarkista perunasalaatin maku ja tarjoile lisukkeena tai esim. grilliruoan kanssa.
Valmis!
Vinkki

Lisää perunasalaattiin kuutioitua paprikaa tai tomaattia tai sulatettuja pakasteherneitä, jos haluat salaattiin lisää väriä.

Ainekset

Perunasalaatti
Vettä
1 l
Uusia perunoita
1¼ kg
200 g
Kasvisfondia
1 dl
Makeaa sinappia
2 rkl
Kevätsipulia (n. 100 g)
1 nippu
Kurkkua kuutioituna
100 g
Tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2 dl
Karkeaa suolaa
1½ tl
Pippuria myllystä
Lisää herkullisia ideoita
Savukala-perunasalaatti
30 minuuttia
Savukala-perunasalaatti
(14)