Perunasalaatti

Perunasalaatti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(14)

Tämä perunasalaatti on maukas, kevyt ja ruokaisa tarjottava vaikkapa uudenvuoden tai vapun ruokapöytään. Perunasalaatti on myös oiva lisuke liharuoille.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 750 g perunoita, esim. siikliä
  • 2 punasipulia, 100 g
  • 1 prk Arla Apetina 10%, Basilika-oregano-kuutioita
  • 1 rkl fetajuuston marinadilientä
  • 1 dl kasvislientä fondista tai kuutiosta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl mustapippurirouhetta

Koristeluun

  • runsaasti tuoretta basilikaa ja oreganoa

Tee näin:

Tee näin:

Keitä perunat sopivan kypsiksi. Kuori ja kuutioi perunat lämpiminä. Hienonna sipulit. Valuta juustokuutiot ja ota lientä talteen.
Sekoita keskenään juuston liemi, kasvisliemi (1 dl kiehuvaa vettä ja 1 rkl kasvisfondia tai puolikas kasvisliemikuutio), valkoviinietikka, puristettu valkosipulinkynsi ja mustapippurirouhe. Kaada seos kulhoon ainesten päälle ja sekoita hyvin. Tarkista maku.
Anna salaatin tekeytyä peitettynä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla yrteillä.

Vinkki

Lisää salaattiin kuutioitua paprikaa tai tomaattia tai sulatettuja pakasteherneitä, jos haluat salaattiin lisää väriä.