Naanleipä

Naanleipä

60+ min
Valmista intialainen naanleipä kotona paistinpannulla. Nauti vastaleivottu naanleipä voin tai hedelmäisen chutneyn kanssa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/naanleipa/

Tee näin:

Naanleipä
  • Aloita naanleivän valmistus lämmittämällä ensin jogurtti 37 asteiseksi (sormen lämpöiseksi).
  • Murskaa hiiva taikinakulhoon. Lisää jogurtti ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  • Lisää muut ainesosat taikinaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi, noin 5 minuuttia koneessa tai 10 minuuttia käsin. Peitä muovikelmulla ja anna kohota 45 minuuttia.
  • Jaa taikina 8 osaan ja kauli ohuiksi leiviksi.
  • Paista naanleivät erissä kannen alla, noin 2-3 minuuttia per sivu.
  • Voitele vastaleivotut naanleivät voisulalla.
  • Tarjoile naanleipä lisukkeena esimerkiksi grilliruoan kanssa tai sellaisenaan hedelmäisen chutneyn kanssa.
Valmis!

Ainekset

Naanleipä
4 dl
Hiivaa
25 g
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 tl
Vehnäjauhoa
n. 1 l
Lisää herkullisia ideoita
Naan-pizza
30 minuuttia
Naan-pizza
(8)