Kanavartaat grillissä

Kanavartaat grillissä

2 tuntia 40 minuuttia
Kanavartaat grillissä on maukas kesäruoka. Tarjoile marinoidut kanavartaat Lempi Turkkilaisen jogurtin, sirachan ja grillattujen kasvisten kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/kanavartaat-grillissa/

Tee näin:

Marinadi
  • Valmista ensiksi marinadi.
  • Huuhtele limen kuori huolellisesti ulkoa päin. Raasta kuori kulhoon. Puolita lime ja purista myös mehut kulhoon.
  • Kuori sekä raasta tuore inkivääri ja mittaa siitä 1 rkl, jonka kaadat kulhoon. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna pieneksi, lisää mukaan. Hienonna myös tuore chili ja lisää sitä 1 tl joukkoon.
  • Lisää marinadiin rypsiöljy, seesamiöljy, soija sekä hunaja. Sekoita tasaiseksi.
Kanavartaat grillissä
  • Leikkaa broilerin fileet noin 10 mm paksuiksi siivuiksi ja laita ne mingirip­-pussiin. Lisää marinadin ainekset, sulje pussi ja puristele ainekset sekaisin. Anna marinoitua pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  • Pujottele broilerinsiivut varrastikkuihin. Kypsennä kanavartaat grillissä muutama minuutin ajan, kunnes ovat kypsiä.
  • Tarjoile kanavartaat Lempi Thai Chili -jogurttikastikkeen ja grillattujen kasvisten kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kanavartaat grillissä
Kanan fileitä
600 g
200 g
Sriracha-chilikastike maun mukaan
Marinadi
Rypsiöljy
4 rkl
Seesamiöljyä
2 tl
Soijakastiketta
4 rkl
Limetti
1
Tuoretta inkivääriä
3 - 4 cm
Punaista chili
½
Valkosipulinkynsi
1
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Naudan ulkofilee
2 tuntia
Naudan ulkofilee
(3)
Grillattu broileri
2 tuntia
Grillattu broileri
(1)