Nyhtökana

Nyhtökana

1 tunti
Pulled chicken eli nyhtökana on nopeampi valmistaa kuin pulled pork, ja se on silti aivan yhtä maukasta! Pehmeä kana sopii hyvin grillattujen maissintähkien ja raikkaan salaatin kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/nyhtokana/

Tee näin:

Nyhtökana
  • Aseta uuni 175 °C:een.
  • Aseta kana uuninkestävään vuokaan. Kuori ja leikkaa sipuli suuriksi paloiksi ja aseta kanan ympärille.
  • Sekoita BBQ-kastike chiliin, valkosipuliin, limeen, veteen, suolaan ja pippuriin. Kaada kastike kanan päälle.
  • Peitä muoto foliolla ja kypsennä uunissa noin kaksi tuntia.
  • Puhdista kana poistamalla sipulit, nahka ja luut. Revi liha haarukalla erilleen ja sekoita kastikkeeseen.
  • Leikkaa maissintähkät paloiksi ja grillaa tai paista ne pannulla.
  • Tarjoile nyhtökana lisukkeiden kanssa ja koristele korianterilla (valinnainen).
Valmis!

Nyhtökana Q&A

Mikä on paras tapa repiä nyhtökana?
Tarvitset vain kaksi tavallista haarukkaa, jotta voit silputa pehmeän kananlihan. Jos liha ei repeydy helposti, anna sille vielä 30 minuuttia aikaa uunissa. Kun kana on tarpeeksi mureaa, irrota se haarukoilla luista ja revi pieniksi suikaleiksi. Jatka, kunnes koko kana on revitty ruokaisiksi suikaleiksi. Sekoita sitten kana hyvin kastikkeeseen, jotta jokainen suikale saa makua.
Miten estää nyhtökanaa kuivumasta?
Ennen tarjoilua sekoita suikaleet huolellisesti, jotta ne sekoittuvat paistoliemeen ja saavat kosteutta ja makua. Tähteeksi jäänyt kana kannattaa säilyttää kastikkeen kanssa ilmatiiviissä astiassa, jotta nesteet eivät pääse haihtumaan. Kun lämmität nyhtökanaa uudelleen uunissa, peitä vuoka alumiinifoliolla, jotta nesteet eivät pääse haihtumaan.
Pitäisikö kana jäähdyttää ennen sen repimistä?
Kananliha on helpompi silputa, kun se on vielä kuumaa ja juuri uunista tullutta. Tämä johtuu siitä, että lihan proteiinit ja rasva kovettuvat kanan jäähtyessä, jolloin proteiinikuitujen erottaminen toisistaan on vaikeampaa. Jos annat kanan jäähtyä ennen silppuamista, lopputulos ei ehkä myöskään näytä yhtä houkuttelevalta kuin kuumana revitty pulled chicken.
Miten lisätä mehukkuutta nyhtökanaan?
Kananlihan pitäisi saada kaikki tarvitsemansa kosteus ympäröivästä kypsennyskastikkeesta. Varmista ennen tarjoilua, että kanan suikaleet ovat kunnolla sekoittuneet kastikkeeseen. Jos keittokastike ei riitä pitämään nyhtökanaa kosteana ja maukkaana, voit lisätä lihaan lisää BBQ-kastiketta ennen tarjoilua - tai antaa vieraidesi lisätä BBQ-kastiketta, jos he haluavat.

Ainekset

Nyhtökana
Kokonainen broileri
1
Sipulia
2
Savuista BBQ-kastike
5 dl
Hienonnettua valkosipulinkynsiä
3
Punainen chili hienonnettuna
1
Limettimehua
2
Vettä
1 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Inkivääriä
2 rkl
Tarjoiluun
Maissintähkää
2
Hapanimeläkastiketta
2 dl
Salaattia
Limetti lohkoina
1

Nyhtökana - helppoa ja herkullista

Pulled meat on mureaa ja mehukasta streetfood-suosikkiruokaa, joka tarjoillaan yleensä leivän ja muutaman lisukkeen kera. Niiden valmistaminen on usein aikaa vievää - toisin kuin nyhtökana. Etsi vain mieleisesi BBQ-kastike ja sekoita maukas kypsennysliemi. Laita kana, liemi ja muut ainekset uuniin, ja parin tunnin kuluttua tarjoilet mitä mureimpia ja maukkaimpia kanasuikaleita.

BBQ-kana - tarjoile se näin

Nyhtökana on maalaismainen ateria, joka kannattaa tarjoilla yksinkertaisten lisukkeiden kanssa. Grillattu tai paistettu maissintähkä on täydellinen lisuke BBQ:lla maustetulle nyhtökanalle. Kun lisänä on rapeaa vaaleaa leipää, salaattia ja jäähdytettyjä juomia, kaikki on valmista aitoa katuruokakokemusta varten.

Miten nyhtökana kannattaa säilyttää?

Jos nyhtökanaa jää yli, anna sen jäähtyä, siirrä se ilmatiiviiseen astiaan yhdessä paistonesteen kanssa ja laita se jääkaappiin. Nyhtökana säilyy jääkaapissa jopa neljä päivää. Voit myös säilyttää sitä ilmatiiviissä astiassa pakastimessa jopa kolme kuukautta.