Grillatut kasvikset

Grillatut kasvikset

30 minuuttia
Grillatut kasvikset on herkullinen lisuke täynnä makua ja kauniita värejä. Tarjoile grillatut kasvikset lisukkeena tai sellaisenaan.

Tee näin:

Grillatut kasvikset
  • Huuhtele tomaatit, kesäkurpitsa ja paprikat. Huuhtele myös sipulit, jos käytät uuden sadon punasipuleita.
  • Halkaise tomaatit sekä punasipulit, leikkaa kesäkurpitsa ja paprikat paksuiksi viipaleiksi.
  • Anna grillin tai grillipannun ensin lämmetä. Grillaa kasvikset kaikilta puolilta. Grillaa tomaatteja noin 5 minuuttia ja muita kasviksia noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja niissä on hienot grilliraidat. Voit myös kypsentää kasvikset uunissa grillivastuksen alla.
  • Valmista öljykastike grillatuille kasviksille. Kuori valkosipuli ja hienonna pieneksi. Hienonna timjamin lehdet ja kaada kulhoon valkosipulin kanssa. Lisää mukaan öljy, suola sekä pippuri ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada öljykastike tarjoilukulhoon grillattujen kasvisten joukkoon.
  • Viimeistele grillatut kasvikset juustokuutioilla.
  • Tarjoile grillatut kasvikset uusien perunoiden ja grilliruoan kanssa.
Valmis!

Ainekset

Grillatut kasvikset
Tomaatteja (n. 200 g)
4
Kesäkurpitsa (n. 200 g)
1
Keltaista paprika (n. 250 g)
2
Tuoretta punasipuli (n. 200 g)
4
Öljykastike
Iso valkosipulinkynsi
1
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1½ rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Suolaa
¾ tl
Pippuria myllystä
Apetina® Classic -kuutioita
200 g
Lisää herkullisia ideoita
Perunanyytit
40 minuuttia
Perunanyytit
(1)
Kasvisvartaat
30 minuuttia
Kasvisvartaat
(1)