Grillattu bataatti

Grillattu bataatti

45 minuuttia
Grillattu bataatti on maukas kesäruoka, jonka voit valmistaa myös uunissa. Täytteeksi grillattu bataatti saa proteiinipitoisia kikherneitä. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/grillattu-bataatti/

Tee näin:

Grillattu bataatti
  • Aloita grillatun bataatin valmistus pesemällä bataatit hyvin. Pistele haarukalla reikiä bataatteihin ja kääri ne folioon.
  • Grillaa bataatteja 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Voit myös paistaa bataatit uunissa.
  • Valmista kikhernetäyte. Valuta säilötyt kikherneet siivilässä. Huuhtele kevätsipuli sekä chili ja hienonna. Käytä chilistä 0,75 rkl. Silppua persilja pienemmäksi veitsellä ja käytä 0,75 dl silppua.
  • Kuumenna pannu ja lisää rasvaseos. Paista kikherneet paprikajauheen, kuminan ja suolan kanssa pannulla noin 10 minuuttia samalla sekoittaen. Pyöräytä joukkoon kevätsipuli, persilja ja chili.
  • Avaa kukin grillattu bataatti folioistaan ja lisää päälle kikhernetäyte.
  • Viimeistele grillattu bataatti raejuustolla sekä merisuolalla ja koristele persiljalla.
Valmis!
Vinkki

Jos paistat bataatit uunissa, kypsennä niitä noin 40 minuuttia 225 asteessa.

Ainekset

Grillattu bataatti
Bataatti (n. 700 g)
4
Kikhernetäyte
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
1 rkl
Kikherneitä suolavedessä
125 g
Paprikajauhetta
1 tl
Murskattua kuminaa
½ tl
Kevätsipulia (n. 75 g)
¾ nippu
Tuoretta persiljaa
1 ruukku
Punainen chili
1
Merisuolaa
½ tl
Tarjoiluun
150 g
Merisuolaa
½ tl
Tuoretta persiljaa
Lisää herkullisia ideoita
Grillattu maissi
30 minuuttia
Grillattu maissi
(3)