Apetina-juuresvuoka
Uusi

Apetina-juuresvuoka

60+ min
Värikäs juuresvuoka saa makua ja ruokaisuutta Apetina-juustosta. Pehmeän juustoinen vuoka maistuu sellaisenaan pääruokana tai jouluruoan lisäkkeenä.

Tee näin:

Apetina-juuresvuoka
  • Voitele uunivuoka pehmeällä voilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
  • Kuori kasvikset ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinia käyttäen. Laita juurekset omiin kulhoihin. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla sekä timjamin lehdillä.
  • Valuta Apetina-kuutiot ja murusta puolet kuutioista juuresten joukkoon. Jaa myös kerma juuresten kesken.
  • Tee juuresviipaleista pinoja ja lado ne uunivuokaan limittäin.
  • Kaada päälle kulhojen pohjalle jäänyt kerma ja juustomuru. Murustele pinnalle vielä loput juustot.
  • Peitä vuoka foliolla ja anna kypsyä uunissa noin 45 minuuttia.
  • Poista folio ja jatka kypsennystä, kunnes juurekset tuntuvat haarukalla painettaessa kypsiltä (noin 30 minuuttia).
  • Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Apetina-juuresvuoka
Punajuuria
4 kpl
Palsternakkaa
2 kpl
Bataattia
2 kpl
1 prk
Suolaa
Pippuria
Muutamia tuoreita timjamin oksia
1 prk