Ribs eli grillattu porsaankylki

Ribs eli grillattu porsaankylki

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Tällä reseptillä syntyy grillikauden trendikkäin herkku: maukkaat ja sopivan tuliset ribsit eli grillikyljet.

Ainekset

Annokset
  • 1½ kg porsaan kylkeä
  • 1 l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota

Marinadi

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • rkl chiliketsuppia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • tl inkivääriä
  • tl sambal oelekia
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Paloittele kylki niin, että se mahtuu suureen kattilaan. Kaada päälle vettä ja lisää liemikuutiot. Keitä kylkeä noin tunti. Nosta kylki pois kattilasta, valuta ja jäähdytä. Sekoita marinadi kulhossa. Paloittele kylki annospaloiksi luiden suuntaisesti. Laita palaset marinadiin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli. Nosta kylkipalat marinadista ja jätä kastiketta grillaamista varten. Grillaa kylkipaloja hiilloksella välillä käännellen tai uunin ylätasolla grillitoiminnolla noin 15 minuuttia. Tarjoa kaalisalaatin ja grillatun leivän kera.