Teriyakimaustetut vartaat ja limettikastike

Teriyakimaustetut vartaat ja limettikastike

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Teriyakimaustetut vartaat limettikastikkeella ovat maukas lisä kesän grilliherkkupöytään. Valmistat vartaat myös kätevästi uunin grillivastuksella.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 500 g entrecôtea tai pihvilihaa
  • 1 dl Ingman luonnonjogurttia
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 8 pientä puuvarrasta

Kastike

  • 2 dl Ingman luonnonjogurttia
  • ½ limen raastettu kuori ja mehu
  • ½ rkl hunajaa
  • ½ tl sambal oelekia
  • ½ tl suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa liha pieniksi, vartaaseen sopiviksi paloiksi. Sekoita jogurtti, teriyakikastike ja valkosipuli keskenään. Lisää lihapalat jogurttiin ja anna marinoitua mielellään yön yli tai vähintään 4 tuntia. Liota varrastikkuja vedessä noin 15 minuuttia. Valuta lihapalat, pujota vartaisiin ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Grillaa hiilloksen yllä grillissä tai uunin yläosassa korkeimmalla lämmöllä 2-3 minuuttia puoleltaan. Sekoita kastike ja tarjoa vartaiden ja salaatin kanssa.