Paistetut ananakset ja kookoscrème

Paistetut ananakset ja kookoscrème

30 minuuttia
Paistetut ananakset saavat tässä reseptissä kaverikseen limellä piristetyn kookoscrémen ja salmiakkikastikkeen. Kesällä jälkkäri syntyy helposti grillissä!
https://www.arla.fi/reseptit/paistetut-ananakset-ja-kookoscreme/

Tee näin:

Alkuvalmistelut
  • Anna kookoskerman jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia. Raasta limen kuori ja purista limen mehu. Avaa kookoskermapurkki ja lusikoi kerman kiinteä osa kulhoon. Voit hyödyntää nestemäisen osan esimerkiksi smoothiessa. Lisää Arla Lempi Crème fraîche ja sekoita huolellisesti vispilällä. Lisää tomusokeri ja limen mehu sekä raastettu kuori. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Ja sitten ananas
  • Viipaloi ananas. Huom! Halutessasi voit poistaa ananaksesta kuoren ja kovan sisuksen, mutta niistä ei ole haittaa, sillä tämä jälkkäri syödään haarukalla ja veitsellä. Kaada sokeri lautaselle ja dippaa ananasviipaleet kevyesti tummassa sokerissa. Kuumenna paistinpannu tai grillin parilaosa. Paista ananasviipaleita molemmin puolin, kunnes sokeri karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta sokeria.
Tarjolle
  • Nosta ananasviipaleet tarjoiluvadille, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Valuta ananaksille kookoscrèmeä ja salmiakkikastiketta. Aseta loput kastikkeista tarjolle.
Viimeistelyt
  • Viimeistele tuoreella mintulla ja salmiakkikarkkirouheella.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Pieni tuore ananas
1
1,5 dl tummaa sokeria (ruoko- tai intiaanisokeria)
Kastike
(165 ml) kookoskermaa (jääkaappikylmänä)
1 tlk
Tomusokeria
1 dl
Limetinmehu ja kuori
1
Lakritsikastiketta
Lisäksi
Lakritsikastiketta (tai lakritsikastiketta)
Tuoretta minttua
Salmiakkimakeisia esim. Turkinpippuria