Paistetut ananakset ja kookoscrème
30 minuutit

Paistetut ananakset ja kookoscrème

Tämän pikajälkkärin salaisuus on karamellisoidun ananaksen, limellä piristetyn kookoscrémen ja salmiakkikastikkeen täydellinen kombo. Mikä parasta, tämä vaivaton herkku valmistuu helposti arkenakin.
30 minuutit
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Paistetut ananakset ja kookoscrème

Tämän pikajälkkärin salaisuus on karamellisoidun ananaksen, limellä piristetyn kookoscrémen ja salmiakkikastikkeen täydellinen kombo. Mikä parasta, tämä vaivaton herkku valmistuu helposti arkenakin.

Annoslukumäärä

Ainekset

  • 1 pieni tuore ananas
  • 1,5 dl tummaa sokeria (ruoko- tai intiaanisokeria)

Kastike

Lisäksi

  • salmiakkikastiketta (tai lakritsikastiketta)
  • tuoretta minttua
  • salmiakkimakeisia esim. Turkinpippuria

Ohjeet

Alkuvalmistelut

Anna kookoskerman jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia. Raasta limen kuori ja purista limen mehu. Avaa kookoskermapurkki ja lusikoi kerman kiinteä osa kulhoon. Voit hyödyntää nestemäisen osan esimerkiksi smoothiessa. Lisää Arla Lempi Crème fraîche ja sekoita huolellisesti vispilällä. Lisää tomusokeri ja limen mehu sekä raastettu kuori. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Ja sitten ananas

Viipaloi ananas. Huom! Halutessasi voit poistaa ananaksesta kuoren ja kovan sisuksen, mutta niistä ei ole haittaa, sillä tämä jälkkäri syödään haarukalla ja veitsellä. Kaada sokeri lautaselle ja dippaa ananasviipaleet kevyesti tummassa sokerissa. Kuumenna paistinpannu tai grillin parilaosa. Paista ananasviipaleita molemmin puolin, kunnes sokeri karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta sokeria.

Tarjolle

Nosta ananasviipaleet tarjoiluvadille, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Valuta ananaksille kookoscrèmeä ja salmiakkikastiketta. Aseta loput kastikkeista tarjolle.

Viimeistelyt

Viimeistele tuoreella mintulla ja salmiakkikarkkirouheella.

Suositellut tuotteet